Dela recept
share
VINET & MATEN Denna Sauvignon Blanc har en frisk syra som dämpas lätt av limen i maträtten som lyfter fram vinets charmiga fruktighet.
4 bitar lax
3 lime
1 gurka, hyvlad
1 påse ruccola
2 morötter, strimlade
½ kruka basilika
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Olivolja
Lag att koka in laxen med:
1 tsk fänkålsfrö
1/3 dl salt
1 knippe dill
2 dl vitvinsvinäger
2 lagerblad
1 liter vatten
½ gul lök, skivad
Mixa basilikan med olivolja, majonnäs och crème fraiche, smaka av med limesaft, zest, salt och peppar
Blanda grönsakerna med saft från 1 lime, olivolja, salt och peppar och låt dem marineras i ca 5 min. Blanda sedan i ruccola och lite strimlad basilika.
Lag att koka in laxen med:
Koka upp vatten och tillsätt alla övriga ingredienser. Lägg laxen i en ugnsform, slå på den kokande lagen, sätt på plastfilm och låt svalna i rumstemperatur. När laxen är kall är den klar.
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?