Sotad biff med grillade, marinerade grönsaker, bröd & två sorters dipp

Vinet & maten Båda dippsåserna minskar strävheten i vinet och lyfter fram fruktigheten vilket gör det till en perfekt kombination.

No items found.
30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

400 g biff

250 g grön sparris

1 majskolv

2 röda lökar

1 zucchini

1 baguette

1 citron

4 timjankvistar

Olivolja

Salt och peppar

Aioli
2 vitlöksklyftor, finhackade

1 ägg

1 tsk dijonsenap

1-2 tsk citronsaft

2 ½  dl neutral olja

Salt och peppar

Cayennepeppar, en knivudd

Tomat och paprikadipp
1 ½ dl majonnäs

½ dl creme fraiche

½ dl passerade tomater

½ röd paprika

1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad

2 msk färsk basilika eller persilja, finhackad

Saften från 1/2 citron

Salt och svartpeppar

Olivolja

Gör så här

Torka köttet och salta och peppra det rikligt

Dela grönsakerna i lagom bitar, marinera i lite citron, timjan, salt, peppar och olivolja

Ringla rikligt med olivolja på baguetteskivornaGrilla grönsakerna och brödet

Torrgrilla köttet på hög värme, dvs ingen olja på. Du kan hjälpa till med en brännare så köttet får sotiga sidor

Servera kött, grönsaker och bröd med dippsåserna

Aioli
Mixa allt i en hög smal bunke med stavmixer

Tomat och paprikadipp
Koka upp alla ingredienser utom creme fraiche och majonnäs, mixa till en slät puré och låt svalna.

Tillsätt sedan creme fraiche och majonnäsMixa ihop och smaka av med salt och peppar

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

CASILLERO DEL DIABLO Carmenère Cabernet Sauvignon, 2021

Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till!‍ Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak.‍ Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Quesadillas med kräftstjärtar, lagrad ost, svamp och dipp
Quesadillas med kräftstjärtar, lagrad ost, svamp och dipp
kräftstjärtar

10 - 30 min

Enkelt

Rostbiff med stuvad spetskål och örtsallad
Rostbiff med stuvad spetskål och örtsallad
rostbiff

45+ min

Enkelt

Parmesangratinerad fläskkarré med ljummen potatissallad
Parmesangratinerad fläskkarré med ljummen potatissallad
fläskkarré

30 - 45 min

Superenkelt

Bruchetta med tomat, sparris och kyckling
Bruchetta med tomat, sparris och kyckling
kyckling

10 - 30 min

Superenkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM