Dela recept
share
Vinet & maten Båda dippsåserna minskar strävheten i vinet och lyfter fram fruktigheten vilket gör det till en perfekt kombination.
400 g biff
250 g grön sparris
1 majskolv
2 röda lökar
1 zucchini
1 baguette
1 citron
4 timjankvistar
Olivolja
Salt och peppar
Aioli
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk citronsaft
2 ½ dl neutral olja
Salt och peppar
Cayennepeppar, en knivudd
Tomat och paprikadipp
1 ½ dl majonnäs
½ dl creme fraiche
½ dl passerade tomater
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
2 msk färsk basilika eller persilja, finhackad
Saften från 1/2 citron
Salt och svartpeppar
Olivolja
Torka köttet och salta och peppra det rikligt
Dela grönsakerna i lagom bitar, marinera i lite citron, timjan, salt, peppar och olivolja
Ringla rikligt med olivolja på baguetteskivornaGrilla grönsakerna och brödet
Torrgrilla köttet på hög värme, dvs ingen olja på. Du kan hjälpa till med en brännare så köttet får sotiga sidor
Servera kött, grönsaker och bröd med dippsåserna
Aioli
Mixa allt i en hög smal bunke med stavmixer
Tomat och paprikadipp
Koka upp alla ingredienser utom creme fraiche och majonnäs, mixa till en slät puré och låt svalna.
Tillsätt sedan creme fraiche och majonnäsMixa ihop och smaka av med salt och peppar
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till! Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak. Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?