Dela recept
share
VINET & MATENDå rätten innehåller både grädde och vin kommer dessa att lyfta fram vinets fruktighet.
500 g ravioli med ricotta
1 fänkål
1 dl grädde
4 cl vitt vin
250 g räkor
½ kruka basilika, strimlad
½ gul lök
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar
50 g hyvlad parmesan
Skiva lök och fänkål tunt, stek i lite olivolja och slå på grädde, vin och senap.
Koka upp vatten och koka pastan hälften av tiden, lyft sedan över den i pannan med fänkål, rör om och låt pastan gå klart i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ned basilika och räkor, vänd runt och servera direkt! Toppa med lite parmesan, basilika och olivolja.
Den vita boxen är fräsch och livlig med smak av gröna äpplen, päron, persika, citrus och örter. Syran är välbalanserad och ger den där härligt krispiga tonen. Vinet passar bra som sällskapsvin men även till fisk, skaldjur, vegetariskt och festlig mat. Servera väl kyld.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?