Dela recept
share
Vinet & drinken Syran och fruktigheten i drinken matchar fint till de feta och salta tilltuggen. Perfekt till glöggminglet!
VinterÀpple
â
Nickes Àppellag:
33 cl Àpplemust (god kvalitet)
3 msk socker
1 kanelstÄng
1 stjÀrnanis
1 kaffesked hel kardemumma
Saft frĂ„n Âœ citron
â
MĂ€ngd till drinken
5 cl Àppellag
10 cl Tania
Is till servering
Garnera gÀrna med en Àppelskiva, kanelstÄnd och stjÀrnanis
VÀrm upp alla ingredienser tills sockret löstsig, lÄt stÄ och svalna i 20 min sÄ att kryddorna hinner dra ut sig.
â
Blanda 1 del Àppellag med 2 delar vin, serveramed mycket is och garnera med kanel, Àppelskivor och stjÀrnanis.
â
Det gÄr ocksÄ bra att servera denna varm, vÀrmupp till ca 50c och servera med tÀrnat Àpple och mandel.
Tania Àr ett friskt och fruktigt vin med en druvig smak av pÀron och flÀder. Det ackompanjeras av en pigg syra och en angenÀm liten sötma. Smakpaletten Àr en perfekt kombo som skapar mÄnga möjligheter med vinet! Det Àr lika gott som det Àr och det kan ocksÄ vara huvudnumret i vinterns krispiga drinkar. PÄ tallriken? Tania Àr det perfekta vinvalet till mat med hetta eller sötma. Hur lÄter friterad kyckling med mangosalsa och chilimajonnÀs? Sugen pÄ festliga vindrinkar? Vi har samlat ett gÀng goda och enkla recept med passande tilltugg som kommer passa perfekt till stora och smÄ festligheter och funkar oavsett sÀsong!
Vill du lÀra dig mer om vin och mat i kombination?