Tostadas med helstekt & glaserad fläskkarré med ost & tomat

Vinet & maten Osten och att rätten kryddas väl med salt och olivolja förhindrar sötman från glazen att minska fruktigheten i vinet.

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

12 små tortillabröd

600 g fläskkarré

3 tomater, finhackade

1 rödlök

2 salladslökar, skivade

Olivolja

1 vitlöksklyfta

4 cl rött vin

1 kruka koriander


Glaze

6 cl sojasås

6 cl Coca cola

4 cl Cabernet-vin

2 vitlöksklyftor, finhackade (valfritt)

1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)

1 tsk chiliflakes

Gör så här

Salta och peppra karrén och bryn köttet, pensla på glaze och baka sedan köttet i ugn på 100c tills den når en innertemp på 68c. Låt köttet vila i minst 20 min och skiva upp det i tunna skivor, glöm ej salta och peppra

Stek lök och vitlök i en panna med olivolja, tillsätt tomaterna och rött vin. Stek ihop i ca 3-4 min på medelvärme, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Tillsätt en halv kruka finhackad koriander

Stek tortillabrödet och toppa med tomatsalsan följt av köttet. Lägg på en skiva cheddar och värm sedan osten med en brännare eller under grillelement, toppa med lite salladslök, olivolja och koriander

Glaze

Koka ihop allt i en kastrull och reducera till hälften

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

CASILLERO DEL DIABLO Carmenère Cabernet Sauvignon, 2021

Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till!‍ Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak.‍ Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Ugnsbakad lax med brynt smör, ingefära, citron och krispig pommes pinnes
Ugnsbakad lax med brynt smör, ingefära, citron och krispig pommes pinnes
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör
Grillad ryggbiff med primörer, pancetta och basilikasmör
ryggbiff

30 - 45 min

Enkelt

Entrecôte med grillad zucchini och confiterad potatis
Entrecôte med grillad zucchini och confiterad potatis
No items found.

10 - 30 min

Superenkelt

Fylld karré med nedkokt lök, somrig sallad och syrlig dressing
Fylld karré med nedkokt lök, somrig sallad och syrlig dressing
No items found.

30 - 45 min

Enkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM