Dela recept
share
Vinet & maten Osten och att rätten kryddas väl med salt och olivolja förhindrar sötman från glazen att minska fruktigheten i vinet.
12 små tortillabröd
600 g fläskkarré
3 tomater, finhackade
1 rödlök
2 salladslökar, skivade
Olivolja
1 vitlöksklyfta
4 cl rött vin
1 kruka koriander
Glaze
6 cl sojasås
6 cl Coca cola
4 cl Cabernet-vin
2 vitlöksklyftor, finhackade (valfritt)
1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)
1 tsk chiliflakes
Salta och peppra karrén och bryn köttet, pensla på glaze och baka sedan köttet i ugn på 100c tills den når en innertemp på 68c. Låt köttet vila i minst 20 min och skiva upp det i tunna skivor, glöm ej salta och peppra
Stek lök och vitlök i en panna med olivolja, tillsätt tomaterna och rött vin. Stek ihop i ca 3-4 min på medelvärme, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Tillsätt en halv kruka finhackad koriander
Stek tortillabrödet och toppa med tomatsalsan följt av köttet. Lägg på en skiva cheddar och värm sedan osten med en brännare eller under grillelement, toppa med lite salladslök, olivolja och koriander
Glaze
Koka ihop allt i en kastrull och reducera till hälften
Källaren där självaste djävulen sades vakta de bästa vinerna från ovälkomna gäster. Det är inte en blygsam nivå för ett vin att leva upp till! Men Casillero del Diablo klarar eldprovet med glans. I både doft och smak är det riktigt mulligt och smakrikt med inslag av björnbär, svarta vinbär, en liten kryddighet i smaken samt mjuka tanniner och en lång eftersmak. Perfekt parhäst till lamm eller nötkött, en smakrik pasta eller mogna hårdostar.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?