Dela recept
share
VINET & MATEN Detta är en riktigt charmig och enkel rätt där både biffar och krämigheten från pastan tar hand om fylligheten och strävheten från vinet. Rätten ger dig också tid att umgås med din kära eller vänner. Örter, tomat och grillsmak går hand i hand med karaktärer som finns i vinet, detta är verkligen en perfekt matchning.
(4 pers)
500 g blandfärs
400 g pasta, papardelle
2 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 ask små tomater, 250 g
2 msk pesto
1 burk crème fraiche
3 msk kycklingbuljong
1/3 kruka basilika
1/3 kruka persilja
¼ kruka salvia
1 citron
Olivolja
Salt och peppar
Blanda färsen med peston, gul lök, 1 vitlök, 6 finhackade tomater och lite av persiljan. Krydda ordentligt med salt och peppar och forma till 8 små, inte för tjocka biffar och låt biffarna vila i 10 min i kyl.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente, ca 3 min mindre än anvisning.
Dela resten av tomaterna och stek med en finhackad gul lök, vitlök i lite olivolja, tillsätt buljong och crème fraiche samt citronzest och saft och koka ihop. Tillsätt pastan, 3 msk pastavatten och örter och koka ihop i ytterligare några minuter.
Grilla biffarna och servera med pastan, riv över lite parmesan och några varv med svartpepparkvarnen
Le Ville di Antanè går åt det fylligare slaget med generös mörkbärig frukt. I vinet finns även en viss fatkaraktär och under all bärighet även en bra avrundad strävhet vilket gör att du kan trycka på lite med smakerna i maten, perfekt till grillkvällen.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?