Dela recept
share
(2 pers)
Entrecôte 2 st skivorRapsolja
5 dl Potatis
300 g Zucchini
0,5 st Ruccola
100 g Granatäpple
1 st Olivolja
0,5 dl Timjan,
2 kvistar
Salt & peppar
Tänd grillen och en varm direkt zon och en indirekt zon och låt grillen ligga på 200 grader.
Ta en liten ugnsfast form och dela potatisen och lägg i formen. Fyll sedan på med oljan så att den nästan täcker potatisen. Lägg i timjan och ställ på grillen på den indirekta zonen. Detta kommer ta ca 40-60 min beroende på värme i grillen.
Skiva zucchini och grilla på grillen med lite salt och peppar. Lägg sedan undan och låt svalna.
Blanda sedan ruccola med den grillade zucchinin och dela granatäpplet och slå ut kärnorna ned i salladen. Dressa sedan med olivoljan.
När potatisen är klar så grilla Entrecôte på den direkta zonen med lite salt och peppar till önskad innertemperatur. Servera och njut.
Det här vinet är precis som en dröm – fylligt, mjukt och härligt! Detta generösa boxvin passar absolut som pratvin men är också ditt bästa sällskap vid grillen. En het salsa på burgaren eller lite kryddig glaze på revbenen möter inga hinder här.Cabernet sauvignon dominerar vinet och ger den fina mixen av solvarma svarta vinbär, saftiga bär, en väl avvägd strävhet och riktigt fin syra.Vineriet Peltier arbetar hållbart och tack vare valet av förpackning är vinet också klimatsmart.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?