Roligt att du hittat hit, Roodeberg är ett av Sydafrikas mest berömda vinhus och har länge varit förknippat med Sydafrikas berömda grilltradtion Braai på grund av sin unika vinstil.
Roodeberg är en klassisk blend av Cabernet, Merlot och Shiraz med en lätt touch av ek.
På denna sida ger Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela sina bästa tips på hur du bäst matchar Roodeberg med grillad mat, recept och allt som hör grillat till.
Typiskt franskt?
Ja men visst! Druvblandningen i vinet är typiskt franskt. Men nu är vi inte i Frankrike, vi är i Sydafrika där vinhuset KWV – en ledande spelare på den sydafrikanska vinhimlen – låter oss här i Norden få njuta av en mängd välgjorda viner – där varumärket Roodeberg är en av giganterna.
Druvorna tas från egna vingårdar och nästan alla är handplockade för att försäkra bästa möjliga mognad och kvalitet.
Vinmakarteamets filosofi grundar sig på att ta fram de absolut bästa vinerna utifrån varje områdes särskilda egenskaper och lyfta fram personligheten hos vinerna utan att göra dem svåra eller otillgängliga.
100% av KWVs kontrakterade vingårdar är certifierade med WIETA.WIETA är en hållbarhetscertifiering som säkerställer god levnadsstandard, garanterade lönenivåer, säkerhet och rättigheter för alla som arbetar i produktionen och på vingårdarna.
Här görs ett otroligt viktigt arbete på en strukturell nivå för att förbättra den sociala hållbarheten.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?