Dela recept
share
Vinet gÄr Ät det fylligare slaget men har en bra syra Àr perfekt till mat som Àven den innehÄller syra frÄn tex, vin, vinÀger eller senap. Syran i maten minskar strÀvheten i vinet och lyfter fram fruktigheten. Presenteras i samarbete med Domaine Wines Sweden AB
1 stentrecĂŽte
1/2grönt Àpple, fint tÀrnat
1/2gullök, fint tÀrnad
25 gsmör
Vitlök
Timjan
11dl röd vin
1tsk senap
Salt och peppar
â
â Salta och peppra köttet
â
â Stek med lite olja pĂ„ högvĂ€rme
â
â VĂ€nd nĂ€r köttet fĂ„tt fin ytaoch sĂ€nk vĂ€rmen
â
â TillsĂ€tt smör, timjan ochvitlök, och ös köttet, tag av och lĂ„t vila
â
â TillsĂ€tt lök och Ă€pple istekpannan, tillsĂ€tt rödvin och senap och lĂ„t koka ihop
â
â Smaka av med salt och peppar.
â
â Servera med klyftpotatis ochlite rĂ„tt strimlat Ă€pple och den goda skysĂ„sen.
Vinet Mira som Àr gjort av druvorna Cabernet och Merlot och har en bra struktur och syra dÄ druvorna kommer frÄn South Australia och regioner som Barossa, Clare Valley samt de lite svalare delarna som Limestone coast och coonawarra. Vinet passar utmÀrkt till lite mera smakrika rÀtter och gÀrna en biffstek av bra kvalitet.