Dela recept
share
VINET & MATEN Denna rätt känns lite fylligare pga det brynta smöret vilket matchar vinets fyllighet, citronen hjälper till att lyfta vinets fruktighet och dämpa syran.
4 bitar lax
2 citroner
1 dl majonnäs
400 g strimlad potatis
Olja att fritera i
25 g smör
1 påse sallad
3 msk riven ingefära
Salt och peppar
1 ask krasse
Salta och peppra laxen och pressa på lite citron
Skölj av potatisen och låt torka på en handduk
Värm en kastrull med olja och fritera potatisstrimlorna krispiga och salta direkt efter
Blanda majonnäs med 1 msk ingefära, zest från en citron och smaka av med salt och peppar
Baka av laxen i ugnen på 185 c, den ska nå en innertemp på 48 c
Dressa salladen med olivolja, lite citronsaft, salt och peppar. Bryn sedan smöret, blanda i resten av ingefära och citronsaft. Lägg sedan upp alla ingredienser och slå på lite smör på varje lax.
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?