Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.
Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.
Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Denna Chardonnay är tillverkad av handplockade druvor från ekologiskt certifierade vingårdar runt Mendocino County. 70% av vinet har lagrats på fransk ek vilket ger en trevlig, rostad fatkaraktär som kompletterar vinets friska syra och fruktighet. Vinet är smakrikt och perfekt till det mesta som kommer från grillen men också trevligt att kombinera med rätter smaksatta med ett brynt smör oavsett om det är kyckling, fisk eller grönsaker.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?