Wrap med lax, brynt sojasmör och gurka (California roll-wrap)

Maten och vinet – Bonterra Chardonnay går i en frisk stil med viss fatkaraktär, fett från lax och smör gifter sig med fatkaraktären samt lyfter fram vinets fruktighet, en riktig match!

30 - 45 min
Enkelt

Ingredienser

4 tortillabröd

4 noriark

0,5 dl risvinäger

1 msk strösocker

1 tsk salt

4 dl rundkornigt ris

3 dl vatten

400 g rökt lax

1/2 gurka, skuren i stavar

25 g smör

½ kruka koriander

2 salladslökar, skivadesesamfrön

Gör så här

Värm upp risvinäger med strösocker och salt tills sockret löst upp sig

Börja med sushiriset, tvätta och blötlägg riset i ca 20 min. Häll sedan av vattnet och lägg över riset i en kastrull med 3 dl vatten. Koka upp och sänk värmen till lägsta temperatur, lägg på locket och sjud i ca 20 min. Smaksätt sedan med risvinägerblandningen

Bryn smöret och tillsätt 2 msk soja

Lägg ett noriark på ett tortillabröd och fördela ut riset i ett tunt lager över arket (doppa fingrarna i kallt vatten så det inte fastnar)

Fördela ut laxen på riset, lägg en rad med gurka och toppa med sojasmöret, koriander och sesamfrön

Rulla sedan ihop allt till en wrap, jag brukar hälla på lite extra sojasmör på toppen av wrappen!

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Bonterra Chardonnay, 2021

Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

BLT med rödvinskokt lök
BLT med rödvinskokt lök
sidfläsk

10 - 30 min

Enkelt

Kycklingburgare med krämig tomatsalsa
Kycklingburgare med krämig tomatsalsa
kyckling

10 - 30 min

Superenkelt

Bookmakertoast med smaker från Chile
Bookmakertoast med smaker från Chile
oxfilé

30 - 45 min

Enkelt

Parmesangratinerad fläskkarré med ljummen potatissallad
Parmesangratinerad fläskkarré med ljummen potatissallad
fläskkarré

30 - 45 min

Superenkelt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM