Dela recept
share
Maten och vinet – Bonterra Chardonnay går i en frisk stil med viss fatkaraktär, fett från lax och smör gifter sig med fatkaraktären samt lyfter fram vinets fruktighet, en riktig match!
4 tortillabröd
4 noriark
0,5 dl risvinäger
1 msk strösocker
1 tsk salt
4 dl rundkornigt ris
3 dl vatten
400 g rökt lax
1/2 gurka, skuren i stavar
25 g smör
½ kruka koriander
2 salladslökar, skivadesesamfrön
Värm upp risvinäger med strösocker och salt tills sockret löst upp sig
Börja med sushiriset, tvätta och blötlägg riset i ca 20 min. Häll sedan av vattnet och lägg över riset i en kastrull med 3 dl vatten. Koka upp och sänk värmen till lägsta temperatur, lägg på locket och sjud i ca 20 min. Smaksätt sedan med risvinägerblandningen
Bryn smöret och tillsätt 2 msk soja
Lägg ett noriark på ett tortillabröd och fördela ut riset i ett tunt lager över arket (doppa fingrarna i kallt vatten så det inte fastnar)
Fördela ut laxen på riset, lägg en rad med gurka och toppa med sojasmöret, koriander och sesamfrön
Rulla sedan ihop allt till en wrap, jag brukar hälla på lite extra sojasmör på toppen av wrappen!
Bonterra Vineyards är en ledande producent av ekologiskt vin i Kalifornien som har en passion för att skapa högkvalitativa viner som speglar den rena skönheten och mångfalden i deras vingårdar. Grundat 1987 med en vision om att odla ekologiskt certifierade viner av högsta kvalitet, har Bonterra Vineyards sedan dess varit en pionjär inom hållbar vinodling och ekologisk vinproduktion precis som namnet Bonterra betyder "goda jordar" på italienska.Bonterra är certifierade både som ekologiska och biodynamiska av organisationer som CCOF (California Certified Organic Farmers) och Demeter i USA.Vinerna är tacksamma att kombinera med mat med sin generösa fruktighet men samtidigt fräscha stil med balanserad syra och strävhet. Precis som i matlagning så blir det ett vinnande koncept när man låter råvaran tala för sig själv när den håller en hög kvalitet.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?