Dela recept
share
Vinet och Maten - Detta är en perfekt balanserad rätt som gifter sig med vinets smaker. Smöret lyfter fram vinets fruktighet och örterna i rätten är en perfekt match med karaktären i vinet.
4 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor
100 g smör
1 citron
250 g cocktailtomater
400 g skivad potatis
Olivolja
2 timjankvistar
1 rosmarinkvist
1 dl bladpersilja, finhackad
Parmesan
Salt och peppar
Salta och peppra kycklingbrösten och bryn dem tills de fått fin färg, lägg i 2 vitlöksklyftor, timjan och rosmarin i stekpannan och ös kycklingen några gånger.
Lägg i tomaterna runt om kycklingen och baka i ugnen på 70 c tills de når en innertemp på 67 c.
Vispa 75 g rumstempererat smör i ca 5 min, tillsätt sedan 2 rivna vitlöksklyftor, zest och saft från en citron, 1 dlpersilja, salt och peppar och vispa ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
Stek potatisen i solrosolja och smör tills de fått en fin yta och är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp kycklingen och servera med potatisen, tomaterna och en rejäl klick med vitlöksmör, toppa med lite parmesan och persilja!
Välkomma till en sida för er som älskar Sauvignon Blanc och Merlot! Här kommer ni hitta roliga och goda recept som är enkla att tillaga och perfekt matchade med Gran Suds välgjorda och druvtypiska viner från södra Frankrike. Grand Sud är ett av de mest sålda vinmärkena i Europa och välkänt bland både svenska och internationella konsumenter. Genom stora produktionsvolymer kan man erbjuda hög kvalitet till ett fördelaktigt pris.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?