Pizza blanco med kyckling, burrata och brynt salviasmör

VINET & MATEN Här har vi en något fylligare stil på vinet där den lätt rostade tonen från Chardonnayvinet hanterar lite mer smakrik mat, det brynta smöret och citronpicklade fänkålen lyfter frukten i vinet.

30 - 45 min
Superenkelt

Ingredienser

4 pizzabottnar/deg

2 kycklingbröst, skivad i tunna skivor

1 förpackning burrata

1 citron

½ fänkål

1 gul lök, skivad

150 g fior di latte (mozzarella)

150 g lagrad ost, riven

1 kruka salvia

25 g smörparmesan

Salt och peppar

Gör så här

Skiva fänkålen tunt, marinera i citron och olivolja

Fördela båda ostsorter på pizzabottnarna och lägg sedan på lök och kyckling och ringla på lite olivolja

Bryn smöret och tillsätt salviabladen

Grädda pizzorna och ringla på det brynta smöret, toppa med fänkålen, burrata och parmesan

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

KWV Chardonnay, 2023

KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Inkokt lax med lime- och basilikacrème och syrlig gurksallad
Inkokt lax med lime- och basilikacrème och syrlig gurksallad
Lax

45+ min

Superenkelt

Ugnsbakad lax med brynt smör, ingefära, citron och krispig pommes pinnes
Ugnsbakad lax med brynt smör, ingefära, citron och krispig pommes pinnes
Lax

30 - 45 min

Enkelt

Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost
Pinzabröd med skinka, grönkål, senapskräm och lagrad ost
Pinzabröd

10 - 30 min

Superenkelt

Bookmakertoast med smaker från Chile
Bookmakertoast med smaker från Chile
Oxfilé

30 - 45 min

Enkelt

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM