Dela recept
share
VINET & MATEN Här har vi en något fylligare stil på vinet där den lätt rostade tonen från Chardonnayvinet hanterar lite mer smakrik mat, det brynta smöret och citronpicklade fänkålen lyfter frukten i vinet.
4 pizzabottnar/deg
2 kycklingbröst, skivad i tunna skivor
1 förpackning burrata
1 citron
½ fänkål
1 gul lök, skivad
150 g fior di latte (mozzarella)
150 g lagrad ost, riven
1 kruka salvia
25 g smörparmesan
Salt och peppar
Skiva fänkålen tunt, marinera i citron och olivolja
Fördela båda ostsorter på pizzabottnarna och lägg sedan på lök och kyckling och ringla på lite olivolja
Bryn smöret och tillsätt salviabladen
Grädda pizzorna och ringla på det brynta smöret, toppa med fänkålen, burrata och parmesan
KWV är Sydafrikas mest berömda vinhus och kända för sina druvtypiska och matvänliga viner. På denna sida hittar du allt som behövs för att få till en perfekt match mellan ditt favoritvin och mat genom vårt smarta smakhjul och givetvis härliga recept för vårens alla goda middagar
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?