Dela recept
share
VINET & MATEN Osten, syra från senap och creme fraiche gör att vinets fruktighet lyfts fram trots sötma från senap och beska från grönkålen.
2 pinzabröd
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk söt senap
1 påse, 200 g grönkål
150 g lagrad ost, 12 mån
50 g mozzarella
8 skivor skinka (Tips! Julskinka)
Olivolja
Olja till fritering
Salt och peppar
Blanda bägge senapssorterna med Crème fraiche och bre ut på pinza-bottnarna.
Strö över nästan all ost, hälften av grönkålen i små bitar och ringla på olivolja.
Fritera hälften av grönkålen.
Grädda pinzorna i ugnen på 230 c tills kanterna fått färg, ta ut och toppa med skinka, friterad grönkål och lite lagrad ost. Smaka av med salt och peppa
Det röda vinet i serien Casas Honestos är fylligt och smakrikt. Med toner som mörka körsbär, plommon, mörk choklad och kryddor blir vinet en höjdare både som sällskapsvin och till myskvällar. Vinet har en välbalanserad strävhet och passar till kötträtter, pasta, grytor och vegetariskt. Servera i rumstemperatur.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?