Dela recept
share
VINET & MATEN Till denna rätt är det smöret och citronen som lockar fram fruktigheten i denna kraftfulla och lite strama ripasso, den tydliga fatkaraktären matchar grillsmaken perfekt.
4 skivor ryggbiff
4 skivor pancetta ( ½ cm tjocka)
12 rädisor
8 grön sparris
1 påse blandsallad
1 kruka basilika
100 g smör, rumstempererat
1 vitlöksklyfta
2 citroner
Salt och peppar
Parmesan
Blanda smöret med ½ citron (zesten), en halv kruka finhackad basilika, salt och peppar och ställ åt sidan.
Grilla pancettan och ställ åt sidan för att svalna, strimla den sedan i skivor.
Grilla biffarna och tillsist grönsakerna samt citronerna delade i halvor, låt biffen få vila i minst 5 min.
Blanda salladen med resterande basilika och pancetta och smaksätt med olivolja, salt, peppar och lite balsamvinäger.
Servera salladen med biff, grönsaker, citron och basilikasmöret och njut!
Här har vi ett vin med struktur för dig som söker seriositet och kraft till en grillad köttbit! Med ett gott kryddsmör och lite riven parmesan hanteras tanninerna perfekt och du har en riktigt god kombination med mat och vin!
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?