Dela recept
share
Maten och vinet – Samtliga rätter innehåller både fett, salt och syra från tex gräddfil, ost och smör vilket lyfter fram vinets fruktighet
Grillade jätteräkor med grön salsa och sour créme
16 black tiger-räkor
1 grön tomat, finhackad
1 dillkvist
1 msk picklad jalapeño
1 schalottenlök, finhackad
½ lime, saft och zest
2 msk gräddfil
1 tsk lökpulver
Salt och peppar
Matjes med brynt smör
2 matjesfiléer
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
30 g smör
1 citron
Friterad västerbottensost med dill
8 stavar Västerbottensost
3 dl pankoströbröd
3 ägg
2 dl mjöl
1/3 kruka dill, finhackad
Salt och peppar
Zest av en citron
Olja till fritering
Grillade jätteräkor med grön salsa och sour créme
Salta och peppra räkorna och grilla dem på hög värme
Blanda övriga ingredienser till en salsa och servera med räkorna
Matjes med brynt smör
Skiva upp matjessillen och lägg på ett fat
Riv på lite zest och saft av citron över dem, toppa med dill och gräslök
Bryn smöret och häll över matjessillen, servera med kavringsnittar med smör
Friterad västerbottensost med dill
Panera oststavarna i mjöl, sedan ägg och till sist panko, gör sedan om processen en gång till, frys sedan stavarna en kortare stund så paneringen sätter sig
Fritera oststavarna på 170c tills de fått fin färg, salta och riv citronzest över samt toppa med dillen
Vad roligt att du hittat hit! Vi misstänker att du gillar viner av hög kvalitet, vinhuset Langlois grundades år 1885 och har sedan dess varit en av de mest berömda producenterna av mousserande viner. Langlois äger vingårdar i både Saumur och Sancerre, två av de mest prestigefyllda vinregionerna i Loiredalen där dess mikroklimat bidrar till den höga kvalitetén. Langlois görs enligt den traditionella metoden med druvor av absolut högsta kvalitet vilket bidrar till en stil av vin som både passar på den viktigaste middagen som till fredagsdrinken med lite goda tilltugg. På denna sida hittar du recept som är perfekt matchade med vinet.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?