Dela recept
share
Vinet och maten - Krämigheten från stuvningen matchar fylligheten med vinet och lyfter fram fruktigheten.
800 g rostbiff av nöt
8 morötter
600 g spetskål
1 skivad gul lök
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
Tryffelolja
Muskotnöt
Vitvinsvinäger
2 kvistar timjan
½ kruka basilika
½ kruka persilja
1 påse finbladig sallad
1 ask smörgåskrasse
Salta och peppra rostbiffen ordentligt och sätt in den i ugnen på 200 c, dra sedan ned ugnen till 70 c och kör rostbiffen tills den når en innertemppå 58 c. Låt sedan köttet vila i minst 20 min.
Lägg en rejäl klick smör i en kastrull, tillsätt mjölet och stek det några sekunder, tillsätt mjölk och grädde och koka ihop tills det tjocknar något. Smaka av med muskot, salt och peppar.
Stek löken och kålen i en stekpanna, salta och peppra och slå på en matsked vinäger och vänd ned gräddmjölken och stuva i ett par minuter.
Koka morötter tills de nästan är klara och stek dem sedan klart i en stekpanna med lite smör.
Hacka upp örter och blanda med salladen, smaksätt med olja, vinäger, saltoch peppar.
Cono Surs etiketter i denna serie pryds av en cykel vilket är en hyllning till det ikoniska transportmedlet som används av vinmakarna på Cono Surs vingårdar, vilket symboliserar deras engagemang för hållbarhet och miljövänlig produktion.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?