vinsmart.se innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år.
Dela recept
share
Vinet och maten - Det lätta och bäriga vinet matchar de milda smakerna perfekt och fetman lyfter fram vinets fruktighet.
Schnitzel
4 tunna kalvinnanlår (ca 120 g styck)
1 dl vetemjöl
4 ägg
4 dl ströbröd (gärna panko)
Salt och svartpeppar
20 gr klarat Smör och ½ liter olja till stekning/fritering
Saffransaioli
1 vitlöksklyfta
1 paket saffran (0,5 g)
2 äggulor
2 ½ dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
1 msk citronsaft
Salt
Tomatsås
1 burk San marzano tomater
1 msk tomatpuré
1 finhackade gul lök
1 dl olivolja
2 kvistar basilika grovt hackad
2 vitlöksklyftor
Salt & Peppar
Parmesan
Schnitzel
- Salta och peppra köttet, panera i mjölet först, sedan äggen och sedan ströbrödet.
- Värm upp fettet till 170c och stek schnitzeln gyllenbrun.
Saffransaioli
- Stöt saffran med lite salt i en mortel, lös upp i någon tesked hett vatten.
- Lägg äggulor i en skål, vispa ner saffransvattnet och pressad vitlök.
- Vispa kraftigt medan du droppar i oljan mycket långsamt i början tills aiolin tjocknar.
- Smaka av med citronsaft och lite extra salt.
Tomatsås:
- Lägg i olivolja i en djup stekpanna, tillsätt lök, vitlök och steker dem ca 5-10 min utan att de får färg, tillsätt basilikan och tomatpuré och låt puttra några minuter.
- Tillsätt båda burkarna tomat, skölj burkarna med lite vatten i grytan, hacka sönder tomaterna med en slev (viktigt moment), krydda med salt och peppar, riv i lite parmesan och låt puttra i ca 20 min.
- Lägg i smöret och mixa såsen med en stavmixer, smaka av med salt och peppar och servera med lämplig pasta och parmesan.
Il Capolavoro Piemonte Rosso är ett matvänligt rödvin från den berömda vinregionen Piemonte i nordvästra Italien. Detta vin är tillverkat av de tre klassiska druvsorterna: Barbera, Nebbiolo och Dolcetto, vilket ger en lättsam balanserad fruktig stil