Dela recept
share
Vinet & maten Vi gör denna Bruschetta lite matigare samt lägger till citron och parmesan för att hamna i samma smaknivå som vinet, de lyfter även fram vinets fruktighet på ett efektivt sätt
12 skivor baguette
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 kycklingbröst grillade
12 gröna sparrisar
Olivolja
½ kruka basilka
Parmesanost
Salt och svartpeppar
Stek brödskivorna i olivolja på medel värme tills de är gyllenbruna
Skär av den nedre delen på sparrisen och koka dem i ca 30 sekunder, lägg dem sedan i kallt vatten.
Skiva 2/3 av sparrisen i små skivor, spara topparna till senare.
Finhacka tomaterna, vitlöken och blanda med sparrisskivorna, smaka av med olivolja, parmesan, citron, strimlad basilika och svartpeppar.
Lägg på lite av tomatsalsan på varje bröd, sedan skivat kyckling, toppa med en sparrisknopp, salt, peppar och parmesan.
Ciù Ciù består av 85% sangiovese och 15% montepulciano, vinet är välbalanserat och har en touch av ek, vilket gör att detta är ett riktigt bra vin när du ska matcha det med mat.Regionen Marche är känd för sin kvalitet av råvaror och detta vin är inget undantag. Recepten som Niclas Tuomela har tagit fram bygger på klassiska italienska rätter, enkla att laga till men med höga smaker.Ciù Ciù är ett medelfylligt vin med balanserad strävhet och fin syra. Vinet har en generös fruktighet och en avslutande touch av ek-karaktär. Servera vinet vid 18 c och lufta gärna vinet en kort stund för att maxa upplevelsen.
Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?