fbpx

Din festligaste digitala nyårskväll – vi tipsar och provar live!

Vi tjuvstartade nyårsfirandet genom en extra festlig livesändning på Facebook. Missade du programmet? Inga problem, se sändningen nu i efterhand! Hedergäst är ingen mindre än Alice Bardot – fin fyndchampagne som förgyller både denna kväll och din nyårsafton. Välkommen!

FESTLIG FYNDCHAMPAGNE TILL PANGPRIS!
DU HITTAR VINET HÄR (öppnas i en ny flik) >

…………
Alice Bardot finns i över 80 butiker.
Här är hela listan >
…………
Alice Bardot Cuvée Belle Noir Brut
Ursprung: Frankrike, Champagne
Druvor: Pinot Meunier 51%, Pinot Noir 48%, Chardonnay 1%
Alkoholhalt: 12%
Förpackning: Flaska 750 ml
Stil: Torrt mousserande vin
Karaktär: Toner av citrus, kex, gula äpplen och honung
Passar till: Aperitif, skaldjur, plockmat
Serveringstemperatur: 8-10 grader
Nr SB: 75382
Pris: 219 kr

Champagne! Bara ordet skapar en känsla av lyx, avkoppling och fest

Alice Bardot Cuvée Belle Noir Brut bjuder på de där härliga nyanserna av citrus, äpplen och brödighet. En riktig fyndchampagne till festliga nyårskvällen – som välkomstskål, till festmenyn och till tolvslaget!


ENTRÉ
Nickes Nordic Nacho Deluxe – inled kvällen med lyxiga snacks!
• Salta chips
• Smetana
• Löjrom
• Citron
• Finhackad dill
Lägg upp chipsen på ett fint fat. Spritsa ut smetana och därefter löjrom i små toppar på chipsen. Garnera med finhackad dill och lite riven citronzest.


NYÅRSMENY
Halv hummer med pepparrot, citron och sås på brynt smör (4 personer)
2 st hummer
2 st citroner
1 bit färsk pepparrot
4 skivor ljust bröd, gärna surdeg
Smör till stekning av brödet
Dela hummern i halvor, riv lite pepparrot fint över halvorna, dela citronen i halvor. Stek brödet i rikligt med smör tills det har fått fin färg. Servera tillsamman med majonnäsen nedan.

Brynt majonnäs
2 st ägg, rumsvarma
250 gram smör
2 tsk Dijonsenap
1 tsk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
Bryn smöret tills det är ljusbrunt, häll över i ett litermått eller kanna med pip och låt svalna. Blanda ägg, citron och senap i en vispskål med stavmixer och fortsätt mixa medan smöret tillsätts i en fin stråle. Se till att bottensatsen inte kommer med. Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med salt och svartpeppar samt eventuellt mer citronsaft.

Citronstekt kalventrecôte med spetskål, potatispuré och citronskyfriterad persilja (4 personer)
800 gram kalventrecôte eller filé i hel bit
2 st citroner
10 st mjöliga potatisar
100 gram smör
1 dl grädde
1 kruka färsk persilja
1 timjankvist
2 dl kalvfond
1 dl vitt vin
2 st chalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
500 gram spetskål
Salt och peppar
Olja till fritering

Krydda köttet och stek det i lite olja. Lägg sedan en klick smör i pannan och tillsätt vitlök och timjan. Riv zest av en citron i pannan, ös kalven och kör därefter klart köttet i ugnen på 90 grader i cirka 10-15 minuter eller till en innertemperatur på 62 grader. När kalven är klar, ta undan köttet och ställ det på ett varmt ställe att vila. Tag pannan med stekskyn, tillsätt 1 grovt hackad schalottenlök och fräs snabbt. Slå på vin, saft och zest av en citron samt fond. Reducera till hälften och sila av. Före servering, lägg i en klick smör för fin glans samt smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

Parallellt med stekningen av köttet, skala och koka potatisen hel tills den faller samman. Stompa och blanda med 50 gram smör och grädden, salta och peppra ordentligt. Skär bort den späda toppen av kålen och lägg den i en skål med vatten, den används senare till garnering. Stek resten av kålen med en finhackad lök tills den blivit mjuk. Fritera persiljan i en kastrull med olja (cirka 170 grader). Detta går snabbt, låt rinna av på papper.

Dags för servering. Skiva upp kalvköttet och krydda eventuellt lite extra. Servera med alla tillbehör fint upplagda.

Din allra festligaste digitala nyårskväll – så här skapar du glamour med distans!
Livesänd vinprovning tisdag 29/12 – eller nu i efterhand när du vill!

HÄR HITTAR DU FACEBOOK-EVENTET >

Vi provade lyxig fyndchampagne och tipsade om hur du glittrar – med kvällens meny, fina dukningen och din bästa makeup för skärmen. Våra gäster gav dig rätta knepen, häng med!


Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Vinsmart Academy: Kalifornien-special!

Alice Bardot

219 kr