fbpx

VINSMART ACADEMY

Nu lanserar vi Vinsmart Academy! Det här är sändningarna för dig som helt enkelt vill lära dig lite mer om vin.

Har du sett våra andra livesändningar kommer du känna igen upplägget. Det blir lustfyllda kunskapsprovningar på Facebook där vi sprider fördjupad vinkunskap på ett sätt som är lätt att ta till sig. Programmet riktar sig till de som har fått upp ett visst vinintresse och vill utvecklas vidare i sin vinresa!

En av Sveriges mest kunniga och underhållande vinutbildare, Michel Jamais, är den programledare som guidar tittarna igenom varje sändning. Michel är en av de mest etablerade och välkända vinkännarna i landet och har sedan början av 90-talet passion inspirerat tiotusentals intresserade personer genom provningar, föreläsningar, sommelierutbildningar, program i radio och teve med kunskap och glödande passion. Han har dessutom skrivit mer än 15 böcker om mat och vin i kombination.

Men Michel är inte ensam! Som sin stående side-kick har han Nicke Tuomela, vår egen Mästerkock och programledare för Vinsmart live på fredagar.

Som tittare kan du interagera med Michel & Nicke, som kommer göra allt i sin makt för att sprida sina oändliga mat- och vinkunskaper genom rutan. Det blir kort och gott fördjupad vinkunskap om allt från länder, regioner och druvsorter, till tillverkning och vingårdar. Dessutom tar vi upp allt det som påverkar vinupplevelsen, som val av glas, serveringstemperatur, matkombinationer med mera.

Vinsmart Academy vill du inte missa!

oktober 27, 19:00

Vinsmart Academy – tema Toscana

I Sverige älskar vi vinlandet Italien, det är ett som är säkert. Italien toppar försäljningslistan med stort försprång när det gäller ädla drycker av druvor och allra mest älskade är de blå druvorna. Säger vi dessutom Toscana har vår kärlek knappast aldrig varit större – landskapet, stämningen, vyerna, maten.. och så vinerna, förstås. Nu ska vi ta oss dit via Vinsmart Academy och vi ska göra ett nedslag hos producenten Dievole med hjälp av tre röda flaskor. Michel Jamais är vår reseledare – varmt välkommen till Toscana via Facebook den 27 oktober!

oktober 20, 19:00

Vinsmart Academy – viner från Kalifornien

Nya världen, vad innebär egentligen det i vinsammanhang? Enkelt uttryckt alla vinländer och kontinenter utöver Europa. Tradition och stilar skiljer sig åt, liksom förutsättningar och regler. Men visst finns det även många likheter. Nu har det blivit dags att dra västerut och titta närmare på Kalifornien som vinregion, en välkänd och enormt stor exportör av vin. Vår guide för kvällen är som vanligt Michel Jamais. Varmt välkomna att hänga med oss den 20 oktober!

Vinsmart Academy: Kalifornien-special!

Gratis vintips & vinprovningar

Vinsmarts nyhetsbrev med Nickes bästa mat & vintips