Boeuf Bourguignon 2.0

45+ min
Inte så svårt

Ingredienser

Ingredienser (för 6 personer):

1,5 kg nötkött i bit (högrevskärna)

150 sidfläsk

1 stor lök i bitar

2 morötter i bitar

2 vitlöksklyftor

5 dl rödvin

3 dl köttbuljong

Smör

1 bukett garni (timjan, lagerblad, persilja)

200 g champinjoner

Gör så här

- Stycka köttet i avlånga längder som du kan tranchera upp efteråt.

- Lägg ned köttet i en tryckkokare, slå på vin och fond, lägg i morötter, vitlök och lök samt örterna. (tänk på att inte överfylla tryckkokaren) kör på medelvärme i ca 1 timme

- Stek svamp och fläsk ihop med lite smör i en stekpanna tills de fått vin färg, tag ur det möra köttet försiktigt samt kryddknippet och häll över vätskan och grönsakerna från tryckkokaren över svampen och fläsket, låt koka ihop och red skyn lite med maizena eller arrowrot.

- Skiva upp köttet och lägg ut på ett stort fat, hällöver grytan över köttet.

- Servera med potatispuré och gärna lite gremoulata.

Relaterat youtubeklipp

Vinmatchning

Côtes du Rhône Saint-Esprit 2022

Bitterhet
Fatkaraktär
Fruktsyra
Fyllighet
Rökighet
Strävhet
Sötma
Till vinet

Andra recept du kanske gillar!

Nickes bearnaise + köttips!
Nickes bearnaise + köttips!
Bordeaux

10 - 30 min

Inte så svårt

Tostadas med helstekt & glaserad fläskkarré med ost & tomat
Tostadas med helstekt & glaserad fläskkarré med ost & tomat
fläskkarré

30 - 45 min

Enkelt

Örtgrillat kycklingspett med eldade, marinerade grönsaker
Örtgrillat kycklingspett med eldade, marinerade grönsaker
No items found.

30 - 45 min

Superenkelt

Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky
Grillad Saltimbocca på kyckling med parmaskinka, salvia med rödvinsky
No items found.

30 - 45 min

Inte så svårt

Följ oss gärna på våra sociala medier

Vill du lära dig mer om vin och mat i kombination?

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Följ oss gärna på våra sociala medier

VINSMART  |  SIBYLLEGATAN 9  |  114 42 STOCKHOLM