fbpx

Vinet som klarar allt – Mulderbosch Chenin Blanc

Mulderbosch är en ansedd producent av Sydafrikas verkliga nationaldruva chenin blanc. Den ger viner som passar till en bred repertoar av mat. Mulderbosch Chenin Blanc är ett gott exempel på denna flexibilitet, ett vin som med både frisk och fyllig karaktär klarar det mesta, vågar vi påstå. Men upp till bevis. Vi har bjudit in Sveriges mästerkock Sofia Henriksson för att verkligen sätta vinet på prov. Häng med oss i en provning på Facebook och se vad du tycker. Klarar vinet utmaningen?

Vinsmart provar Mulderbosch Chenin Blanc

Vill du prova vinet som vi provade i Vinsmart Live beställer du det via Systembolaget, så finns det att hämta i din butik.

ALLT OM PROVNINGEN VI HADE HITTAR DU PÅ FACEBOOK HÄR >

(öppnas i en ny flik)”>MULDERBOSCH CHENIN BLANC BESTÄLLER DU HÄR >

MULDERBOSCH CHENIN BLANC 2019 | 3000 ML | 13% | NR 76691 | 249 KR
HÄR HITTAR DU VINET >
……………………….
Land: Sydafrika, Western Cape
Producent: Mulderbosch Vineyards
Druva: Chenin Blanc
Lagring: 12 månader på jästfällning, 40% på franska ekfat och resten på ståltank
Vinkaraktär: Frisk, fruktig och fyllig
Drag: Citrus, tropiska frukter och balanserad ek
Passar till: Fisk, kyckling, vegetariskt, aperitif
…………………………

Mulderbosch Chenin Blanc är en nyhet från succéproducenten. Ett välgjort vitt vin med låg sockerhalt och en klimatsmart treliters förpackning. Druvorna plockas i varma områden i både Darling och Stellenbosch, där klimatet är varmt men med svalka från havet.

Vinet lagras på sin jästfällning, vilket ger en djup och krämig textur. Servera vinet svalt till fisk- och skaldjursrätter, ljust kött, vegetariskt eller till ett mingel med småplock. Mulderbosch Chenin Blanc på treliters bag-in-box kan enkelt beställas till din butik eller ombud.

Mulderbosch – viner av världsklass

Mulderbosch är en av Sydafrikas främsta vinproducenter. Vinmakaren och vitvinsspecialisten Mike Dobrovich startade verksamheten 1989. Effektiv röjning och nyplantering av vingårdar gav snabbt resultat och bara femton år senare gjordes viner av världsklass.

Mulderbosch har fått höga betyg för sina vita viner på Chenin Blanc, Chardonnay och Sauvignon Blanc. I dag leds produktionen av den sydafrikanske toppvinmakaren Henry Kotzé, som har arbetar på några av de mest välrenommerade vinerierna i Stellenbosch.

Mulderbosch har gjort sig kända på den svenska marknaden med sitt populära rosévin med etiketten som går som ett band utmed flaskan, ett kännetecken för deras viner.

Sparkling Rosé lanserades i våras och tog snabbt plats på många av  Systembolagets hyllor och vit Chenin Blanc på flaska blev i konkurrens med fler än 80 viner i en blindprovning utsett till ett av Sydafrikas bästa viner på druvan, med en placering som fjärde bästa vin (The Inaugural Chenin Blanc Report convened by Winemag.co.za).

Mulderbosch och hållbarhet

Vinodlingen på Mulderbosch Estate har en hållbar inriktning med ansvarsfullt jordbruk och produktionsmetoder som överensstämmer med IPW, Integrated Production of Wine, en frivillig sammanslutning kring ett hållbarhetsprogram.

Allt från kompostering och vattenhantering i vingården till en långsiktig och ansvarsfull roll som arbetsgivare omfattas av programmet.

………………………….

VINSMART HAR INGEN KOMMERSIELL ANKNYTNING TILL SYSTEMBOLAGET, UTAN TIPSAR ENDAST OM INTRESSANTA VINER SOM FINNS I SYSTEMBOLAGETS SORTIMENT. BESTÄLLNINGAR OCH ALL FÖRSÄLJNING SKER GENOM SYSTEMBOLAGET.

Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Mulderbosch Chenin Blanc

249 kr

Mulderbosch Chenin Blanc

249 kr