Att laga mat som matchar till ett vin är en konst och något som vi på Vinsmart jämt och ständigt försöker lära ut.
– Men hur bra klarar egentligen tre professionella kockar just den utmaningen? Det tar vi reda på i det här avsnittet, till vår hjälp har vi ett vin från Côtes du Rhones.
I programmet besöker Nicke tre professionella kockar för att utmana dem att laga upp deras bästa matchning till ett vin från Côtes-du-Rhône. Längs vägen kommer ni att lära er massa smarta tips och tricks för hur man matchar mat med vin. Förhoppningen är att du som tittar på hela avsnittet ska ha en ny verktygslåda att ta till när du ska kombinera mat med vin.
Pascal Costeau, Côtes-du-Rhône, Grande Reserve 2019
269 kr
ARTIKELNR: 52873
PRODUCENT: Pascal Costeau
URSPRUNG: Côtes-du-Rhône, Frankrike
DRUVOR: 50% Syrah, 50% Grenache
ALKOHOLHALT: 13,5%
VOLYM: 3000 ml
LEVERANTÖR: Fields Wine Company AB
ARTIKELNR: 52873
KRÖGARNAS RECEPT
”Det viktigaste på tallriken för en lyckad kombination mellan vinet och maten är alltid såsen eller tillbehöret” – Niclas Tuomela, programledare och sommelier på Vinsmart.
GLAS OCH UTRUSTNING
Rätt vinglas är viktigt för att upplevelsen ska bli som allra bäst när viner ska provas.
Vi väljer glas med omsorg och detta val är även ett riktigt bra tips till dig. Vi använder utmärkta glas från Spiegelau. Mer om vinglas och betydelsen av att välja glastyp utifrån aktuellt vin hittar du här.
I samarbete med Fields Wine Company AB