Lohas Viñedos

119 Kr

Vårens viktigaste vita vin – ekologisk nyhet

Tre hållbara, ekologiska viner kommer från Lohas Viñedos i Requena, Spanien. Här står det vita vinet i fokus och följs av ett utvalt recept från Food Pharmacy. Ett riktigt bra val, för både mage och miljö.

Lohas Viñedos Blanco är en nyhet i vår – ett av vinerna i en ekologisk serie produkter, tillverkade med en ambition att vara de allra mest hållbara som går att hitta. Det genomsyrar både odling och produktion. Vinerna är även veganvänliga och kommer i lättare glasflaskor. Det vita vinet är friskt och rent, passar till lätta rätter som sallader och skaldjur, eller varför inte till vegetariskt? Vinsmart och Food Pharmacy föreslår en härlig nudelsoppa med svamp.

Lohas Viñedos Blanco 2019 | 750 ml | 11,5% | nr 76145 | 119 kr
Du hittar vinet här

Lohas Viñedos + Food Pharmacy
Food Pharamcy, Mia Clase och Lina Nertby, väljer gärna vinerna från Lohas Viñedos till sina gröna, välgörande recept. Hållbart i glaset och det bästa för magen på tallriken. Exempelvis en riktigt god ramen, verkligen vårfräscht. Nedan följer Food Pharmacys fina recept, som matchar det vita vinet. Missa inte heller att titta in på Vinsmarts Facebook-kanal, där vi träffar Mia och Lina, pratar inspirerande nyttigheter, goda viner och provar Lohas Viñedos.


Ramen med svamp, ingefära och miso
Ett rätt med många finesser, skapad av Food Pharmacy. Hälsosamt, gott, superenkelt och ett toppenbra val till Lohas Viñedos vita, ekologiska nyhet. Rätten är enkelt fixad, lägg hackade grönsaker och nudlar i botten på en tallrik och håll på buljongen. Färdigt!

Soppan går att variera, i stort sett alla grönsaker funkar i en ramen. Ta det som finns på lut. Smaksättningen ska inte vara för stark, vi håller nere lite på vitlök och ingefära, så blir matchningen till vinet som allra bäst.

Ramen, 4 portioner
Soppa

100 g nudlar (valfri sort), 1 l buljong (1 port miso + 1 l vatten + 3 msk tamari)
1 msk färsk hackad ingefära, 4 hackade vitlöksklyftor
150 g champinjoner, 2 msk olja, 2 pak choi, 65 g babyspenat
1 paket tofu 270 g, 2 dl frysta sojabönor, 65 gram babyspenat
Tofumarinad
2 msk tamari, 2 msk sesamolja, 2 msk risvinäger

Så här gör du
Pressa ut allt vatten ur tofun. Tärna den i små kuber och låt den ligga och dra i marinaden i 20 minuter. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg ner ingefäran och vitlöken och sänk värmen. Fräs svampen på låg värme och lägg ner i buljongen. Strimla pak Choi på längden och lägg ner i buljongen. Koka upp nudlarna. Fördela nudlar, tofu, sojabönor och spenat i fyra högar i fyra djupa skålar. Häll över den varma buljongen i skålarna.