fbpx

The Sound of Les Dauphins – sydfranska toner sedan 1967

Klassiska toner håller i längden. Les Dauphins Côtes du Rhône har bjudit på härligt sydfranska toner sedan mitten på sextiotalet och är mer aktuell än någonsin. I den här sändningen bjöd vi på en ekologisk klassiker. Se programmet i efterhand här nedan eller på vår Facebook-sida!

Varm fruktighet från soliga södra Rhône , en stiltypisk druvblandning som mjukar upp och örtiga toner från landskapet. Det är vad du hittar i flaskan Les Dauphins Côte du Rhône Organic, ett vin som firat framgångar sedan 1960-talet och som fortfarande har sin stora skara av fans.

Vinstilen spelar på alla strängar, passar till mycket och gillas av många. Vare sig du föredrar klassiska toner eller en lite mer rockig stil är du välkommen i gänget – testa vinet och hitta en favorit.

LIVESÄND VINPROVNING: VINSMART PROVAR LES DAUPHINS CÔTES DU RHÔNE

Vi provade vinet, som stått på scenen sedan 1967 och som fortfarande svänger, till musik – Côte du Rock, Rock’n Rhône eller en sydfransk symfoni.

Vilka toner gillar du bäst? Häng med oss och testa!


• ALLT OM PROVNINGEN PÅ FACEBOOK HITTAR DU HÄR – VI SES FREDAG 27 NOVEMBER 18.30-19.15! >

HÄR HITTAR DU LES DAUPHINS CÔTE DU RHÔNE ORGANIC 2018 >


LES DAUPHINS CÔTES DU RHÔNE ORGANIC | 750 ML | 13,5% | NR 72458 | 96 KR
HÄR HITTAR DU VINET >
……………………….
Ursprung: Frankrike, Côtes du Rhône
Producent: Celliers Les Dauphins
Årgång: 2018
Druvor: grenache, syrah, mourvèdre
Vinkaraktär: Fruktig, bärig
Drag: Hallon, blåbär, viol, örter, peppar
Passar till: Kötträtter på lamm och nöt
…………………………

Celliers des Dauphins
Producenten Cellier des Dauphins grundades 1965 och är ett franskt kooperativ med ett antal odlare i södra Rhônedalen, numer även kallat ”Union des Vignerons des Côtes du Rhône”. Cellier des Dauphins är i dag en ledande producent av Côtes du Rhône–viner. Deras vingårdar sträcker sig ifrån St Pantaléon Les Vignes i norr till Sérignan du Comtat i söder, och tillsammans omfattar dessa nästan 11 500 hektar av gårdar. Produktionen representerar omkring 30 procent av regionen Côtes du Rhônes totala volym. Beteckningar på vinerna är bland andra Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Crus, Vin de Pays, Grignan-les-Adhémar och Ventoux.

Vinstilen för Les Dauphins Côtes du Rhône
Druvsorterna grenache, syrah och mourvèdre är de främsta i södra Frankrike, exempelvis i Côtes du Rhône, där de ofta kompletterar varandra i blandningar, även kallade GSM-viner. Grenache är oftast druvan som dominerar och står för den största andelen i vinet, med mjuk, röd fruktighet som bidrag.

LES DAUPHINS CÔTES DU RHÔNE ORGANIC 2018 >

………………………….
VINSMART HAR INGEN KOMMERSIELL ANKNYTNING TILL SYSTEMBOLAGET, UTAN TIPSAR ENDAST OM INTRESSANTA VINER SOM FINNS I SYSTEMBOLAGETS SORTIMENT. BESTÄLLNINGAR OCH ALL FÖRSÄLJNING SKER GENOM SYSTEMBOLAGET.

Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Les Dauphins Côtes du Rhône

96 kr

Les Dauphins Côtes du Rhône

96 kr