Missa inte Lindemansveckan
Riktiga sommarviner möter mat och tillbehör som ger en perfekt matchning. I den här sändningen får du recepten till grillmiddagen och till sommarens goda picknick. Till den grillade kycklingen sätter vi tre olika såser som knyter ihop smakerna på ett fiffigt sätt, supergott och busenkelt. Och till picknicken får du tips på en smarrig club sandwich.
Lindeman´s har de smakrika sommarvinerna som kommer i smarta förpackningar – lättare glasflaskor och bag-in-box. Nedan hittar du vinerna och recepten på såser och bästa mackan. Trevlig sommar önskar Vinsmart och Lindeman´s!
Länk till eventet hittar du HÄR och sändningen ser du i efterhand via knappen nedan.
Torsdag 13/8: Druvskola med Michel Jamais
Länk till eventet hittar du HÄR och sändningen ser du i efterhand via knappen nedan.
Lindeman’s Chardonnay 2019 – HÄR HITTAR DU VINET
PET-flaska, South Eastern Australia, 13%, 750 ml, (+ 1 kr pant), nr 16457, 75 kr
Lindeman’s Merlot Bin 40 2019 – HÄR HITTAR DU VINET
Lättare glasflaska, South Eastern Australia, 13,5%, 750 ml, nr, 6376, 79 kr
Lindeman’s Shiraz Bin 50 – HÄR HITTAR DU VINET
South Eastern Australia, 13,5%, 750 ml, lättare glasflaska, nr 6374, 79 kr
Lindeman’s Shiraz Cabernet 2019 – HÄR HITTAR DU VINET
South Eastern Australia, 13,5%, 3000 ml, bag-in-box, nr 16460, 239 kr
RECEPT TILL SOMMARVINERNA
Fyra viner och fyra tips på crème eller sås med smaker som matchar respektive vin. Grillad kyckling och grönsaker är basen och du serverar antingen på tallrik eller i form av en matig baguette.
Lindeman’s Bin 40 Merlot & örtcrème
2 dl crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
2 msk Dijonsenap
Hackade valfria örter, det går bra med frysta
Salt och peppar
Merlot har en något lättare stil med toner av örter som passar fint till denna crème.
Lindeman’s Bin 50 Shiraz & crème på tomat, feta och basilika
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 finhackad tomat (låt rinna av något)
1 kruka strimlad basilika
½ pkt smulad fetaost
salt och peppar
Shiraz har en något fylligare stil, vilken möts av en fylligare crème.
Lindeman’s Chardonnay & crème med citron och timjan
2 dl crème fraiche
1 citron (zesten och i tsk saft)
1 msk finhackad timjan
1 tsk honung
Salt och peppar
Denna crème är speciellt komponerad för en fruktig, fyllig Chardonnay från solvarm region.
Kyckling och grönsaker
4 kycklingbröst (dela dem på längden i tre bitar och trä på spett)
1 st zucchini, strimlad
1 rödlök, skivad
300 gr färsk vitkål
1 finhackad tomat
1 riven vitlök
Olivolja, salt och peppar
Persilja, finstrimlad
Krydda och olja in kycklingen och grilla spetten. Lägg grönsakerna i två foliepaket på grillen. Servera på en tallrik till sommarmiddagen eller välj att fylla en baguette till en picknick. Lägg på grönsaker, därefter såsen och toppen med kycklingen. Tips: Väljer du att göra en matig macka kan du lägga ett salladsblad i botten, då håller det hela ihop på ett bättre sätt.
Down Under Club Sandwich & Lindeman’s Shiraz Cabernet
Det här är en kryddig variant av en club sandwich, perfekt till ett fruktigt rött vin som Lindeman´s Shiraz Cabernet, på picknick-vänlig bag-in-box.
Mackan
1 baguette
4 st stekta/grillade kycklingfiléer
8 skivor stekt bacon
1 mogen avokado
4 stora salladsblad
1-2 tomater
1 liten rödlök skivad
Rostad lök
Dressingen
0,5 dl crème fraiche
0 ,5 dl majonnäs
2 msk BBQ sås rökig
1 vitlöksklyfta, pressad
Blanda ihop dressingen. Skiva tomat och kyckling och fördela allt i den delade baguetten. Tips: lägg först ett salladsblad i brödet och lägg sedan i resten av fyllningen, då håller baguetten sig fräschare. Dressingen innehåller lite BBQ-sås vilken ger kryddighet, fyllighet, sötma och rökighet till rätten. Det gör att mackan passar den fylliga, mjuka och fruktiga stil vinet har.