fbpx

Rött plus rött i perfekta kombon

Ett mjukt och fruktigt rött vin kan passa till både huvudrätt och dessert. Intressant, eller hur? Med ett par tips på vägen blir matchningen den rätta – till huvudrätten med grillat kött eller vegetariskt och till desserten på sommarens jordgubbar. Vintipset är Gato Negro, ett fruktigt, ungt vin utan strävhet och med nyanser av svarta vinbär, jordgubbar och vanilj. Druvan är Cabernet Sauvignon och vinet är medelfylligt, det gör Gato Negro till ett riktigt flexibelt sommarvin, perfekt att ha på lut.

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2019
Chile, Valle Central | Box 3000 ml | 13% | Nr 7564 | 197 kr
DU HITTAR VINET HÄR

Till bästa sommarvinet får du här ett par enkla recept med röda tillbehör, både färger och smaker möts på ett härligt sätt när vi sätter rödbetor och jordgubbar till Gato Negro.


GATO NEGRO OCH RÖDBETOR – MIDDAGSKOMBON
Kokta eller grillade rödbetor kan du riva ner i högrevsfärs och få en mumsig rödbetsburgare, saftigt och gott. Du kan även fixa ett gott tillbehör på rödbeta, till en rätt på kött eller vegetariskt, recept följer här.

• 4 kokta eller grillade rödbetor, visst motstånd ska finnas kvar
• 1 picklad, skivad rödlök
• 100 gram finstrimlad färsk vitkål eller spetskål
• Olivolja, flytande honung, rosmarin, salt och peppar

Riv rödbetorna och blanda med övriga ingredienser, låt stå och dra i cirka tio minuter. Servera som tillbehör till din rätt eller på ett grillat bröd som en bruschetta, gärna med lite smulad getost på toppen. Gato Negro har en mjuk och generös fruktighet som möter sötman som finns i både rödbeta och honung, smakerna balanseras ytterligare av lite extra salt.

GATO NEGRO OCH JORDGUBBAR – DESSERTKOMBON
Under sommaren är det skönt att det är enkelt, ett vin som passar hela kvällen är lättsamt och bra. En dessert som är underbart god till ett mjukt, rött vin följer här. Men det måste vara just ett mjukt vin som har låg strävhet och generös fruktighet, för att det ska bli bra. Syran i marinaden och grädden till bären knyter ihop det hela och gör att kombinationen blir läcker.

• 2 askar jordgubbar
• 1 dl rött vin
• 2 matskedar socker
• 1/2 vaniljstång
• 1 kruka basilika eller mynta
• 2 dl vispgrädde
• Riven mörk choklad

Koka vin, socker och vanilj. Låt svalna och marinera sedan jordgubbarna i lagen ett par timmar. Servera bären med lite spad och vispad grädde, dressa med lite strimlad basilika eller mynta och riv mörk choklad på toppen. Har du riktigt söta jordgubbar kan du salta pyttelite för att ytterligare försäkra dig om matchningen, salt är en perfekt smakbärare som alltid hjälper till. Riktigt gott är även att servera de marinerade jordgubbarna till en ung dessertost och ett grillat bröd, inte dumt.



Få senaste nytt med vårt nyhetsbrev!

Gato Negro, 3 L

197 kr