Lohas Viñedos

139 Kr

Rött och viktigt vin – hållbarhet på alla plan

Inte dumt att kunna äta och dricka gott och samtidigt vara både hållbar och hälsosam, eller hur? Ett riktigt hållbart vin möter bästa rätten från Food Pharmacy.

Lohas Viñedos är vinet som snabbt klättrat upp som en riktig favorit när hållbarhet står i centrum. Vinet ingår i en serie ekologiska produkter från Requena i Spanien. Vinmakarna, Chelsea Hoff och Pepe Raventós, har ambitionen att vinerna ska tillhöra de allra mest flaskorna på vinkartan. Chelsea och Pepe tillverkar även ett rrosévin och ett vitt vin i samma serie. Vinerna är veganvänliga och kommer i lättare glasflaskor. Det röda vinet är fruktigt och rent, passar bra till vårens buffémat och mycket av det som gärna läggs på grillen, varför inte gröna varor?

Lohas står för Lifestyle of Health and Sustainability. Hälsa och miljö står i centrum. Helt perfekt att välja ett recept från Food Pharmacy till vinet. Mia Clase och Lina Nertby står bakom Food Pharmacy och slår ett kraftfullt slag för goda tarmbakterier och maten som är bästa, gröna hjälpen på vägen. Mia och Lina väljer gärna ett glas Lohas Viñedos till mycket på sin meny. Handplockat mattips till vinet följer nedan – Sloppy Joes med linsröra.

Lohas Viñedos | 750 ml | 12,5% | nr 79799 | 139 kr
Du hittar vinet här

Lohas Viñedos + Food Pharmacy
Food Pharmacy, Mia Clase och Lina Nertby, väljer gärna vinerna från Lohas Viñedos till sina gröna rätter. Ett riktigt bra tips till Lohas Viñedos röda vin kommer här – en burgare av ny och hälsosam modell. Supergod och enkelt fixad. Tips nummer två – besök Vinsmarts Facebook-kanal, där Vinsmart träffar Mia och Lina, pratar inspirerande nyttigheter, goda viner och provar Lohas Viñedos i olika nyanser.


Sloppy Joes med linsröra
Food Pharmacy vill inspirera till att äta mer frukt och grönt. En smart sätt är att vända typiska kötträtter till riktigt goda vegetariska alternativ. Här vill Lina och Mia slå ett slag för en amerikansk favorit, Sloppy Joes. Originalet görs med köttfärs, men nu är det istället linser som grejar biffen. En tokgod tomatsås på det, hembakat bröd, smarriga tillbehör och vi är hemma.

Sloppy Joes, 6 portioner
Linser

4,5 dl kokta belugalinser
Sås
3 msk kallpressad kokosolja
1 gul lök, 1 stor paprika i valfri färg
2 krossade vitlöksklyftor
1,5 msk chilipulver, 1 msk rökt paprikapulver
3 msk tomatpuré, 1 msk äppelcidervinäger
1 förpackning passerade tomater
2 msk tamari, 3 msk senap, 0,5 dl honung
Salt och peppar
Servering
Valfritt hamburgerbröd
Rödbetsgroddar
Picklad rödlök
Kale slaw

Så här gör du
Koka linserna. Värm löken och paprikan i kokosoljan på låg temperatur till allt är mjukt och vänd sedan ner resten av ingredienserna. Låt småputtra i 15 minuter. Smaksätt med salt och peppar och eventuellt honung. Vänd ner linserna och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Servera i ett valfritt hamburgerbröd, gärna hembakat eller surdeg, och toppa med picklad rödlök och rödbetsgroddar, och så lite kale slaw till det. Tips! Om du inte vill äta bröd så kan du lägga allting i ett salladsblad.