fbpx

Rosé i maffig flaska och tilltugg med smart servering

Att servera rosévin i maj känns mer än naturligt, vi har längtat och väntat. Men till det läckra, rosa vinet servera mat i mat – vad betyder det? Det handlade om smart, piffig och kul servering när vi sågs den 12 maj vid vår livesända vinprovning med detta tema. Vi tog en stor skål för rosévinssäsongen tillsammans med dig, vinet Le Chef Rosé och programmets gäst – Sveriges Mästerkock Christin Kashou!


Rosévin i glas och mat serverad i mat


LIVESÄND VINPROVNING – ROSÉ I GLAS OCH MAT I MAT – ONSDAG 12 MAJ ELLER NÄR DU VILL I EFTERHAND.
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FACEBOOK-EVENTET!

KLICKA HÄR FÖR ATT GÅ TILL PROGRAMMET I EFTERHAND!

Le Chef Rosé 2020 här beställer du vinet!
Vinet är en beställningsvara, men finns i några butiker. Kolla din butik via länken ovan.

Christin Kashou gästar

Somriga toner av smultron, hallon, persika, citrus. Lite blodgrape och lavendel. Kan det bli bättre i maj?

Nu plockar vi fram den extra stora flaskan Le Chef Rosé, tar en fräsch och fruktig skål för våren och pratar smart servering – temat för denna provning. En rejäl flaska vin är förstås smart vid större tillfällen, men vi tänker nämligen även servera mat i mat… Tänk tallrikar och skålar av bananblad eller sommarsallad i en urgröpt melon – smidigt och enkelt, hållbart och kul.

Denna vårkväll var Nickes gäst ingen mindre än Sveriges nyblivna mästerkock… Christin Kashou!

Se programmet här!


Le Chef Rosé 2020


HÄR HITTAR ELLER BESTÄLLER DU VINET
Ursprung: Frankrike, Languedoc-Roussillon
Druva: Grenache
Alkohol: 12,5%
Förpackning: Lättare glasflaska 1000 ml
Vinstil: Friskt och bärigt
Karaktär: Ljust laxrosa vin med toner av somriga bär som smultron, hallon, persika och citrus. Drag av lavendel och blodgrape.
Passar till: Buffé, skaldjur, sallader, vegetariskt.
Artikelnummer: 2169
Pris: 89 kronor


Smart servering – mat serverad i mat


Dags för vin och tilltugg på verandan, mingel med buffé i trädgården eller utflykt i det gröna. Ett supersmart val är förstås att välja schyssta engångsartiklar, smidigt och enkelt. Men har du tänkt på att du faktiskt även kan servera mat i mat och samtidigt sätta lite extra knorr på serveringen? En delad och urgröpt avokado blir perfekt för servering en liten skaldjurssallad eller skagenröra, exempelvis. Samma sak med melon, gröp och använd som skålar. Nicke och Christin bjuder på många fler tips hur den smartaste, piffigaste och godaste serveringen kan ta form!


Mästerliga recept – kålrabbiblommor och tonfisk tataki


Recept av Christin Kashou kommer här – läckra kålrabbiblommor och tonfisk tataki. Att Christin vann Sveriges Mästerkock är vi inte ett dugg förvånade över. Det här är så bra, gott och personligt, med Christins fenomenala twist på det hela. Komponerat för att passa förträffligt till Le Chef Rosé, så klart. Smarrigheter dig till godo!

Kålrabbiblommor

Det här behöver du:
1 st kålrabbi
10 cm ingefära
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
100 gram färskost
1 ask krasse
2 msk citronsaft
1 kryddmått salt

Gör så här:
• Skala och skiva kålroten i tunna skivor med hjälp av en mandolin, ca 1 mm tjocka skivor.
• Skiva ingefäran i grova bitar. Koka upp ättika, socker, vatten och ingefära i en kastrull. Tillsätt kålrabbiskivorna i kastrullen och låt koka i ca 10 minuter. Sila av vätskan och lägg ut skivorna på en skärbräda och torka av.
• Blanda ihop färskost, krasse, citronsaft och salt i en bunke. Med hjälp av en spritspåse, spritsa ut cirka 1 tsk av krämen i mitten av kålrabbin. Tryck sedan till kanterna med hjälp av tre fingrar för att skapa en blomma med tre blad.

Tonfisk tataki

Det här behöver du:
200 g tonfisk
4 msk sesamfrön, både svarta och vita
1/2 tsk chilipulver
½ tsk salt
1 msk sesamolja
1 salladslök
Sås:
1 tsk riven ingefära
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 msk limejuice

Gör så här:
Blanda sesamfrön, chilipulver och salt i en tallrik. Gnid in tonfisken med sesamolja och rulla sedan i sesamblandningen. Bryn tonfisken i olja i en het panna i cirka 30 sekunder på varje sida. Låt sedan tonfisken vila. Blanda samman alla ingredienser till såsen. Skär tonfisken i cirka 1 cm tjocka skivor. Ringla över såsen och toppa med fint skuren salladslök. Servera gärna i salladsblad eller ät med ätpinnar.



Rosé med sydfranska vibbar


Rosa viner från trakterna kring Provence och Languedoc-Roussillon är hur populära som helst. Inte undra på det, vinerna är lättdruckna, somrigt läckra och passar till det mesta. Le Chef Rosé är gjort på druvan Grenache som mognar fint i de varma regionerna kring Medelhavet och som bjuder på en härligt fruktighet. Sommar i storformat känns inte dumt, presenterad av Le Chef Rosé.








Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Vinsmart Academy: Kalifornien-special!

Le Chef Rosé

89 kr