Pankofriterad fetaost med zucchini, kål, lök & citroncrème
Ingredienser
- 4 paket fetaost
- 1 ägg
- 1 dl mjöl
- ½ dl mjölk
- 1 dl panko (ströbröd)
- 1 zucchini, strimlad
- 1 kg färsk vitkål, strimlad
- 1 gullök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 citron
- 1 dl majonnäs
- olivolja
- salt och peppar
- olja till fritering
Så gör du
- Vispa ihop ägg och mjölk och lägg ned i en djup tallrik, lägg mjölet i en andra tallrik och ströbrödet i den tredje.
- Panera fetaosten först i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet. Ställ dem i frysen i ca 15 minuter.
- Salta zucchinin och vattna ur den i ca 10 min.
- Stek löken i pannan i rikligt med olivolja, tillsätt sedan kålen och zucchinin, stek tills grönsakerna mjuknat och fått lite färg.
- Blanda majonnäs, citronzest och svartpeppar, ställ åt sidan.
- Värm upp oljan till 170c och fritera fetaosten tills den fått en gyllene färg, servera sedan direkt.
Passande vin till maten
Casa Honestos, Fresh
Denna rätt har en ganska frisk syra, både från majonnäsen och fetaosten, det här kommer bygga smakbryggan som kommer matcha vinets syra på ett fint sätt.
Fräsch och livlig med smak av gröna äpplen, päron, persika, citrus och örter. Syran är välbalanserad och ger den där härligt krispiga tonen.
Casas Honestos Fresh
Ursprung: Spanien
Druvor: Verdejo och Airen
Artikelnummer: 76337
Pris: 169 kr
Volym: 3000 ml
Förpackning: Bag in Box
Passar till: Bra som sällskapsvin med vänner och familj men även till fisk, skaldjur, vegetariskt och festlig mat.
Servera väl kyld