fbpx

Nicolas Brobergière – ny champagne bjuder på prisvärd vardagslyx

Vad sägs om senaste, prisvärda nyheten när det gäller bubbel? Nicolas Brobergière, en torr champagne för 189 kronor. Det perfekta valet när ett kanske lite enklare tillfälle ska få en lyxig inramning. Dags att testa nyheten. Det gör vi den 1 oktober och vi lägger till en utmaning – Nicke Tuomela är ombedd att ordna middag för fyra personer med välsmakande meny och champagne därtill, för maximalt 300 kronor. Visst vill du ha det menytipset? Välkommen!


Både festligt och prisvärt – vi fixar lyxig middag med ny champagne


LIVESÄND VINPROVNING FREDAG 1 OKTOBER KL 18.30:
CHAMPAGNE TILL VARDAGS? ABSOLUT!
• Klicka här för att komma till eventet på Facebook där livesändningen strömmas!
Avsnittet kan även ses här på hemsidan när sändningen har startat.

Vinet vi provar:
• Nicolas Brobergière – här hittar du vinet!


Kan du dricka champagne en tisdag? Javisst, säger vi. Vilken dag som helst i veckan kan du skapa lite vardagslyx med ett glas bubbel och något passande att äta till. Där är det inte fel att ha denna nyhet på lut. Låt oss presentera Nicolas Brobergière, en av Systembolagets lägst prissatta champagner för 189 kronor.

Vi tar temat vidare i denna livesändning och utmanar Nicke Tuomela att skapa en budgetmiddag, gärna med lite lyxig knorr, som inte får överstiga 300 kronor för fyra personer. Champagne står förstås på menyn och ska ingå i budgeten. Hur löser Nicke denna uppgift? Häng med, köp hem och prova vinet tillsammans med oss om du vill, eller plocka upp tipset till en annan lyxig vardagskväll. Vi hälsar både Nicolas Brobergière och dig välkomna, vi ses den 1 oktober!


Champagnemiddag by Nicke

Nicke Tuomela har kreerat en rätt där totalkostnaden för själva middagen hamnar på 110 kronor, baserat på det som ingår i receptet nedan!

Inköpslista
1kg blomkål
250 gr smör
2 mjöliga potatisar
1 gul lök
1 dl grädde
½ påse mandlar
1 påse spenat
4 msk riven parmesan
½ tsk socker
1 citron
1 ask smörgåskrasse
2 msk olivolja

Så gör du – Nickes instruktion

Dela blomkålen i sex bitar. Spara två bitar och lägg resterande fyra i en ugnsfast form. Smöra kålen, salta och peppra. Ugnsbaka kålen i ca 20-25 min på 180 grader tills den fått färg.

Ur de två resterande bitarna plockar du ut fina blomkålsbuketter på 1 cm, så många du kan, och ställ åt sidan. Spara roten till crèmen. Skala potatisen och koka den tillsammans med det som är kvar av blomkålen i saltat vatten tills den är helt genomkokt. Stek löken på medelvärme tills den är mjuk men inte fått färg. Mixa lök, potatis och blomkål med 25 g smör och 1 dl grädde. Smaka av med salt och peppar. Rosta mandeln i ugnen så den får en jämn färg.

De små blomkålsbuketterna picklar du med saften och zesten av en citron, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1/2 tsk socker, (15 min). Blanda sedan med spenaten.
Bryn smöret.

Nu är det dags att lägga upp på tallrikar. Börja lägg en ring med spenat och blomkålsalladen, gör i mitten en spegel av crémen, och ovanpå den lägger du den bakade blomkålen. Strössla över mandel, parmesan och krasse. Glöm ej krydda med salt och peppar. Dressa med lite brynt smör över spenaten och blomkålen.

Servera ett glas Nicolas Brobergière till rätten och champagnemiddagen för fyra personer är på plats för 300 kr!


Allt om vinet

Från distriktet Champagne kommer den mousserande vintypen vi känner som champagne, som ger den där speciella känslan av lyx och finess. Med prisvärda nyheten Nicolas Brobergière känns det extra kul att skapa feststämning vid middagsbordet, även till vardags mellan varven. Finurligt nog passar mousserande vin till en verklig bredd av mat och till alla tänkbara tillfällen.

Nicolas Brobergière är det låga priset till trots ett ambitiöst vin som har legat 18 månader på sin jästfällning, vilket ger den där brödiga karaktären som önskas. Druvorna är de klassiska och vinet är torrt. I doft och smak finns nyanser av citrus, röda äpplen, vita blommor och brioche.

Nicolas Brobergière är en nyhet som precis har lanserats, vinet finns därför i beställningssortimentet. Du beställer det enkelt och väljer i vilken av Systembolagets butiker du vill hämta det.

Nicolas Brobergière Brut
Här beställer du vinet!
Land/region: Frankrike, Champagne
Druva: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
Alkoholhalt: 12%
Förpackning: Flaska 750 ml
Vinstil: Torrt, vitt, mousserande vin
Karaktär: Citrus, röda äpplen, vita blommor, brioche
Passar till: Aperitif, buffé, sallader, skaldjur, fisk, fågel
Nr: 52077
Pris: 189 kr


Glas och utrustning i provningen

Rätt vinglas är viktigt för att upplevelsen ska bli som allra bäst när viner ska provas. Vi väljer glas med omsorg och detta val är även ett riktigt bra tips till dig. Vi använder utmärkta glas från Spiegelau. Till mousserande vin väljer vi champagneglas, men ett vitvinsglas fungerar också fint. Mer om vinglas och betydelsen av att välja glastyp utifrån aktuellt vin hittar du här.

Vid matlagning är kvalitetsredskap nyckeln till bra resultat. Vi väljer gärna knivar, kokkärl och stekpannor från erkända kvalitetsmärket Fiskars, som står för moderna produkter av högsta kvalitet. Mer om Fiskars hittar du här.

Provningen hålls i samarbete med Urban Wines, Briscapo/Spiegelau och Fiskars.


Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Vinsmart Academy: Kalifornien-special!

Nicolas Brobergière Brut

189 kr