fbpx

Livesänd vinprovning – naturvin, stormkök och friluftsliv

Naturen stod verkligen i centrum när vi på Vinsmart höll livesänd vinprovning den 15 januari. I glaset fanns ett naturligt vin, både ekologiskt och biodynamiskt, från Abruzzerna i Italien. Vi ramade in det hela med matlagning på stormkök och bästa friluftstipsen från en riktig expert. Häng med i programmet nu i efterhand eller se kommande sändningar på vår Facebook-sida!

LUPI REALI MONTEPULCIANO D’ABRUZZO

Ursprung: Italien, Abruzzerna
Druva: Montepulciano 100%
Alkoholhalt: 12,5%
Artikelnr: 2384
Förpackning: Lättare glasflaska 750 ml
Ekologiskt: Ja
Biodynamiskt: Ja, Demetercertifierat
Veganvänligt: Ja
Vinstil: Fruktigt och smakrikt
Karaktär: Mörka körsbär, blåbär, örter, lakrits
Passar till: Fläsk, lamm och nöt. Pasta, ost och vegetariskt.
Pris: 119 kr

VI PROVAR DET NATURLIGA VINET LUPI REALI
Här hittar eller beställer du vinet >

De verkliga vargarnas vin – fullt naturligt från vingård till flaska

Mer naturlig än så här blir inte vinmakning. Leonardo Pizzolo är mannen bakom vinsatsningen och en av Italiens främsta ekologiska producenter. Med ett brinnande intresse för långsiktig hållbarhet har han gått ett steg längre och startat vinprojektet Passione Natura, som endast producerar naturligt framställda, biodynamiska viner.

Biodynamisk vinproduktion innebär en helhjärtad satsning i både vingård och vineri, med en helhetstanke och ett fokus på kretslopp. Från en omsorgsfullt omhändertagen jordmån full av liv, biologisk mångfald i vingården i övrigt för bästa druvkvalitet och minsta möjliga påverkan vad gäller tillsatser. Tanken att vinet ska spegla sitt ursprung och att druvan ska få komma till tals.


Ekologiskt och veganvänligt

Vinet Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo är certifierat enligt Demeter samt dessutom ekologiskt och veganvänligt.

Det har en härligt intensiv doft och smak av björnbär, syrliga körsbär och en kryddig ton. Den naturliga inriktningen i produktionen innefattar i Lupi Realis fall allt från speciell skötsel av vingårdarna utan bekämpningsmedel och med reglerade skördeuttag till vinifiering utan tillsatser och med naturlig jäst. Spårbart och naturligt hela vägen.

Regionen Abruzzo, eller Abruzzerna på svenska, är alltså hemvist för vinet och känd för att vara en av Italiens grönaste vinregioner. På bergsluttningar i en otämjd del av landskapet odlar Passione Naturas vinbönder druvan Montepulciano.

Namnet Lupi Reali betyder verkliga vargar. Vingårdarna ligger i en nationalpark där det finns varg, lite mindre i storlek än svensk varg men lika vilda och vackra. Ett fantastiskt utsnitt av naturen har fått ge både namn och profil till det prisvärda och fint producerade vinet Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo.

LUPI REALI
Här hittar eller beställer du vinet >

Se vinprovningen på Vinsmarts Facebook

Naturvin, stormkök och friluftsliv. Naturen och vinsatsningen Passione Natura inspirerar stort. Vi lagar mat utomhus, provar vin av mest naturliga modell – ekologiskt, biodynamiskt och veganvänligt – och gästas av en ”överlevnadsexpert” som bjuder på bästa friluftstipsen. En härligt naturlig och grön start på nya året!
Här hittar du eventet >Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Lupi Reali

119 kr

Lupi Reali

119 kr