fbpx

Hela höstens perfekta matvin – Lindeman’s Shiraz Cabernet

En fruktig, vänlig och inbjudande vinstil som är lätt att tycka om. Ett vin som funkar fint att kombinera med en bredd av höstens rätter – från buffémat eller vegetariskt till pasta och kötträtter i olika tappning. Det är Lindeman´s Shiraz Cabernet som klarar uppgiften och är bästa vinvalet som bas för höstsäsongens olika smaker. Vi ger dig några enkla mattips nedan, för många perfekta matchningar med vinet. Smaklig höst!


Lindeman’s Shiraz Cabernet 2019 – HÄR HITTAR DU VINET
……………..
Land/region: South Eastern Australia
Druvor: 60% shiraz, 40% cabernet sauvignon
Alkoholhalt: 13,5%
Förpackning: bag-in-box 3000 ml
Artikelnummer: 16460
Vinstil: Fruktigt, bärigt, halvfylligt
Karaktär: Björnbär, körsbär, örter, sötlakrits
Pris: 239 kr
……………….
Lindeman´s Shiraz Cabernet är en bag-in-box och därmed en klimatsmart förpackning. Ett bra val även när det gäller hållbarhet.


MATTIPS TILL LINDEMAN´S SHIRAZ CABERNET

Kyckling, rotfrukter och coleslaw på rödkål
Välj hel kyckling eller kycklingfiléer av bra kvalitet, att grilla eller steka. Till kycklingen gör du en rotfruktspytt på fem delar morötter och en del palsternacka. Hacka rotfrukterna riktigt fin och fräs dem i panna med rapsolja, tills allt är mjukt men fortfarande har tuggmotstånd. Din coleslaw gör du på strimlad rödkål som du vänder ner i en blandning av matlagningsyoughurt (växtbaserad om du vill) och majonnäs, en liten gnutta dijonsenap, nymalen svartpeppar och flagsalt. Servera den grillade kycklingen tillsammans med pytten, coleslaw och om du vill, lite extra grönsallad.

Pasta och pizza
Lindeman´s Shiraz Cabernet är ett perfekt vin till fredagspizzan och till pastarätter med olika tillbehör. Även till pastan kan du gärna servera grillad kyckling och en krämig sås med finhackad, brynt pancetta och lite finhackad, smörfräst gul lök. Eller så väljer du ett vegetariskt alternativ med en härlig grönsaksratatouille med säsongens fina pumpa som bas. Pizzan kan du toppa med vegetariskt i form av svamp, örter, ost och lök eller fixa en variant med prosciutto, tomater och chorizo, som inte är för kryddstark.


Lindeman´s önskar en smakfull höst!

Få senaste nytt med vårt nyhetsbrev!

Lindeman´s Shiraz Cabernet

239 kr