ROCCA DI MONTEMASSI TOSCANA SANGIOVESE
Rocca di Montemassi Toscana Sangiovese, 2020
Pris: 269 kr
Artikelnummer: 4586
Land/Region: Italien, Toscana
Produkttyp: Rött vin
Druva: Sangiovese
Alkoholhalt: 13%
Förpackning: 3L Bag-in-Box
Övrigt: Klimatsmart förpackning
Passar till: Det mesta i det italienska köket – pastarätter, ostar, charkbrickor, ragu på vildsvin eller nöt, fläskstek med färska örter och fina pizzor med fänkålssalami – fungerar utmärkt till vinet.
RECEPT | GNOCCHI MED BRYNT SALVIAMÖR & CITRON
Ingredienser:
- 600 g gnocchi, köp färdig eller se grundrecept för gnocchi här
- 100 g smör
- 50 g parmesan
- 15 salviablad
- 1 påse ruccolasallaad
- 1 citron
- 1 vitlöksklyfta
- salt och peppar
Så gör du:
- Koka gnocchin enligt anvisning, när gnocchin flyter upp till ytan är den färdig, häll då av vattnet
- Finhacka vitlöken och bryn sedan smöret i en kastrull på medelvärme, glöm inte att vispa hela tiden! När smöret har tystnat, lägg i salviabladen, vitlök och gnocchin. Låt detta steka tillsammans i några minuter och blanda sedan i ruccolan
- Riv sedan citronzest och parmesan över kastrullen och servera direkt, glöm inte krydda med salt och peppar
Klart att servera!
GRUNDRECEPT|GNOCCHI
Ingredienser:
- 600 g fast potatis
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1/3 tsk muskotnöt
- 3-4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
Gör såhär:
- Skala och koka potatisen tills den är mjuk, låt ånga av och svalna
- Pressa sedan potatisen i en bunke och blanda i äggen, börja att krydda med salt och muskotnöt, knåda sedan in mjölet till en smidig deg.
- Mjöla bordet för att sedan rulla ut ca 3 cm tjocka strängar av degen, skär sedan ut små gnocchibitar.
- Koka upp vatten i en kastrull, när vattnet kokar, tillsätt gnocchi. När gnocchin flyter upp till ytan är den färdig och häll då av vattnet, fortsätt från steg 2 i receptet här
I samarbete med Folk o Folk