fbpx

Frisk Sauvignon Blanc till sotad lax – ett smakfullt möte

Druvan alla gillar, det kan vi nog säga om Sauvignon Blanc. Från Nya Zeeland – druvans verkliga hemmaplan – och en region som är expert på dessa viner kommer ett gott exempel. Saint Clair Vicar's Choice. Vi sätter vinet till en rätt på sotad Salmalax med matig sallad på äpple och fänkål och får en riktigt smakfull kombo. Nedan serverar vi bästa, enkla receptet!

………………………….
SAINT CLAIR VICAR’S CHOICE
Här hittar eller beställer du vinet

…………………………..
Ursprung: Nya Zeeland, Marlborough
Producent: Saint Clair Family Estate
Druva: Sauvignon Blanc
Alkoholhalt: 13%
Sockerhalt: < 3g/L
Förpackning: Box 3000 ml
Stil: Friskt och fruktigt
Karaktär: Aromatisk och friskt med toner av passionsfrukt, lime, svartvinbärsblad och päron
SB nr: 71286
Pris: 289 kr
…………………………..
Här hittar eller beställer du vinet
…………………………..


…………………………..
Här hittar eller beställer du vinet
…………………………..

Sauvignon Blanc möter mat

Viner på druvan Sauvignon Blanc bjuder på friska, aromatiska och lite krispigt gröna toner. Stildrag som matchar en fräsch sallad perfekt. Vi sätter Saint Clair Vicar’s Choice till en matig sallad med sotad Salmalax och får ett riktigt smakfullt möte. Välj mellan att servera salladen som tilltugg, förrätt eller huvudrätt – enkelt och praktiskt. Vinet är minst lika flexibelt, servera det riktigt kallt.

Sotad Salmalax med sallad på äpple och fänkål

Det här behövs och så här gör du:
• Salmalax 500 gram
• 1 tsk fänkålsfrön, 1 tsk kummin, salt, peppar, olivolja
Olja in laxen, mortla kryddorna fint, rulla laxen i kryddblandningen.

• 1 fänkål, 1 syrligt äpple, 1/2 gurka, 1 lime
• 2 msk hackad dill, 1 msk hackad persilja
• 1 msk sesamolja, 2 cl olivolja, salt, peppar
Skiva grönsakerna tunt, blanda med övriga ingredienser inklusive zest och saft från 1 lime, låt marinera i tio minuter.

• 2 dl majonnäs, 1 cl yuzusoja, svartpeppar
Blanda ihop allt och låt stå fem minuter.

När allt ovan är klart delar du laxen i portionsbitar och sotar dem i ugnen under grillelementet i cirka åtta minuter. Vill du servera laxen som tilltugg eller förrätt skär du den i kuber, då räcker det med 1-2 minuters grilltid.
…………………………………………………



Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Vinsmart Academy: Kalifornien-special!

Saint Clair Vicar's Choice

289 kr

Gratis vintips & vinprovningar

Vinsmarts nyhetsbrev med Nickes bästa mat & vintips