fbpx

En rosa viktig nyhet – hållbart, ekologiskt vin

Vinaktivister, så titulerar sig vinmakarna bakom vårens rosa nyhet, och strävar efter hållbarhet i allt. Rosévinet i deras serie får ett mattips från Food Pharmacy. Hållbart och gott rakt igenom.

En lite extra viktig nyhet i vår är Lohas Viñedos Rosado, ett vin som ingår i en serie ekologiska produkter där hållbarhet är den verkliga ledstjärnan. Ambitionen hos vinmakarna, Chelsea Hoff och Pepe Raventós, är att vinerna ska tillhöra de allra mest hållbara på vinkartan. Requena i Spanien är vinregionen och här tillverkar Chelsea och Pepe även ett rött och ett vitt vin i samma serie. Vinerna är veganvänliga och kommer i lättare glasflaskor. Rosévinet är ett riktigt vårvin, för ett glas på verandan eller till lättare mat som gärna får gå i grönt.

Namnet Lohas står för Liefstyle of Health and Sustainability. Fokus hållbarhet, miljö och hälsa, med andra ord. Vad kan passa bättre än att välja ett recept från Food Pharmacy till vinet? Mia Clase och Lina Nertby är tjejerna som startat en smärre revolution med hjälp av goda tarmbakterier – och en massa härlig mat som förenar nytta med nöje. Mia och Lina har ett toppenbra recept till Lohas Viñedos Rosado och nu handlar det om sparris. Våren är rosa och grön.

Lohas Viñedos Rosado 2019 | 750 ml | 11,5% | nr 75116 | 119 kr
Du hittar vinet här

Lohas Viñedos + Food Pharmacy
Food Pharamcy, Mia Clase och Lina Nertby, väljer gärna vinerna från Lohas Viñedos till sina gröna rätter. Ett riktigt bra tips till Lohas Viñedos Rosado är sparris i extra hälsosam tappning. Här följer Food Pharmacys utvalda recept till vårens viktiga rosa vin. Passa även på att besöka Vinsmarts Facebook-kanal, där vi träffar Mia och Lina, pratar inspirerande nyttigheter, goda viner och provar Lohas Viñedos i olika nyanser.


Sparris med tahini- och misosås
Vårtid är sparristid. Ett grönt och gott val till Lohas Viñedos rosa, hållbara nyhet. Glöm hollandaisesåsen, säger Mia och Lina, det här är ett mycket fräschare alternativ. Snällt stekt sparris med tahini- och misosås och rostade valnötter. Mumsiga vårkänslor.

Sparris, 6 portioner
1 paket stora vita bönor (380 g), 2 vitlöksklyftor
Saft från 1 citron, 3 msk tahini, 1,5 tsk miso
0,5 tsk rökt paprikapulver, cirka 1 dl vatten
2 knippen sparris, 2 dl valnötter, 1 liten gnutta chiliflakes
Rapsolja, salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du
Börja med såsen. Lägg bönor, vitlök, citron, tahini, miso, paprikapulver och vatten i en blender och mixa allt till en slät sås. Salta och peppra efter smak och späd eventuellt med mer vatten. Stek sparrisen på låg värme i lite rapsolja. Salta och peppra. Stek valnötterna i rapsolja tillsammans med en liten nypa chiliflakes, men var försiktig med hetta. En lugnare smak passar bättre till vinet. Stek på låg temperatur tills nötterna har fått en gyllenbrun färg. Servera sparris, sås och valnötter tillsammans med rosévinet och skåla för våren!


Få senaste nytt med vårt nyhetsbrev!

Lohas Viñedos

119 kr

Är du 25 år eller mer?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. Du måste därför ha fyllt 25 år för att besöka denna webbplats.

När du bekräftar att du är 25 år eller äldre godkänner du att vinsmart.se använder cookies.