fbpx

Coolt vin och superläckra recept – med sköna vibbar på beställning

Jakten på den perfekta matchningen mellan vin och mat är alltid spännande. När allt faller på blir upplevelsen superläcker och ibland är det faktiskt rätt enkelt att fixa en kanonbra smakkombo. Ett flexibelt vin är modellen och härliga vibbar från Nya Zeeland bidrar till schyssta smaker. Allt ljus på ett mångsidigt vin från denna adress plus recept på goda grejor som funkar kanonbra ihop med vinet – låt oss presentera Misty Cove Estate Series Sauvignon Blanc. Beställ hem, lägg på kylning och sommaren är fixad!


Mat med rätta nyansen till supercoolt vin – beställ och lägg på kylning!

Misty Cove Estate Series Sauvignon Blanc – nyhet våren 2021.
Här beställer du vinet!

Krispiga nyanser och lättsamma vibbar utlovas i coola vinet Misty Cove. Bara att beställa hem, så att du kan ha flaskor på kylning. Misty Cove är producerat av ett härligt gäng vinmakare som har ett tydligt budskap – vin ska inte tillverkas för att pratas om, det ska drickas. Men självklart ska vinet vara så bra att man vill prata om det. Det sätter ribban för Misty Cove Estate Sauvignon Blanc, ”wine for good times”, säger gänget och sänder en hälsning nedan. Join the family, säger vi.

”We believe that Misty Cove Wines is more than a product – it is a story. And the best place to tell great stories is around great wine. Thankfully, we are bloody phenemonal at giving you both.” Misty Cove

Beställer gör du enkelt via länken intill eller nedan. Du väljer själv vilken Systembolagsbutik du önskar hämta vinet i och du får ett sms när vinet har anlänt. Riktigt smidigt och bra. Trevlig, cool sommar med Misty Cove!


Allt om Misty Cove Estate Series Sauvignon Blanc


Misty Cove Estate Series Sauvignon Blanc 2020
Här hittar eller beställer du vinet
Ursprung: Nya Zeeland, Marlborough
Druva: Sauvignon Blanc
Alkohol: 13%
Förpackning: Glasflaska 750 ml, skruvkapsyl
Vinstil: Frisk och fruktig
Karaktär: Fruktig med toner av svarta vinbär, lime, krusbär och mango
Artikelnummer: 51063
Pris: 99 kronor
Passar till: Vegetariskt, snittar, räkor, vit fisk, sallad med getost och sill (!)


Hetaste druvan är sval – Sauvignon Blanc

Druvan Sauvignon Blanc är hur uppskattad som helst, gillad av de flesta och ständigt efterfrågad på vinlistorna. Misty Cove har sitt ursprung i Nya Zeeland – landet som är en verklig specialist på denna druva. Stilen är fräsch och i vinet finns alla de rätta tonerna av svartvinbärsblad, lime, krusbär och mango tillsammans med en härligt läskande syra. Servera vinet kallt och du har allt från bästa välkomstdrinken till hela kvällens vin i sommar. Och som sagt, vinet är superenkelt att matcha till mat, men här kommer några specialkomponerade förslag för just Misty Cove Estate Sauvignon Blanc.


Fish Tacos Sauvignon Style

Superskön tacorätt med grön känsla precis som dragen i en Sauvignon Blanc, denna kombon är riktigt bra. Känslan är helt klart ”summer beach”. Självklart finns en genväg via färdiga tortillabröd och majonnäs, men salladen gör du från grunden, det blir sjukt mycket godare. Lägg ihop allting nedan och du har avgjort stans bästa taco.

Pico di gallo sallad

Det här behövs:
1 röd lök
½ isbergssallad finstrimlad
2 tomater
2 cl olivolja
½ jalapeños
1 kruka koriander
1 lime, saft och zest
½ tsk salt och lite svartpeppar

Gör så här: Skala lök och finhacka den med tomater (skär bort det inre vattniga köttet så blir det godare), jalapeños (ta bort kärnorna för mildare smak) och koriander. Riv lime med zestjärn, dela och pressa ur saften. Blanda allt i en skål och krydda med salt och peppar.

Grön Chilimajo

Det här behövs:
1 ägg
1 tsk senap
1 tsk vinäger
1 tsk vatten
2 dl neutral olja
Salt
3 tsk finhackad grönpeppar

Gör så här: Häll alla ingredienser i en hög smal plastbunke (håll samma temperatur på allt) och mixa ihop med stavmixer. Häll chilisåsen i majonnäsen och krydda eventuellt mer vid behov, klart!

Avokadokräm

Det här behövs:
3 st avokado
1 st vitlöksklyfta
1 st grön spansk peppar
1 kruka koriander
1 st lime

Gör så här: Lägg avokadon, koriander, vitlök och grön chili i en blender och pressa i saften från en lime, mixa till en slät kräm. Smaka av med salt. Skulle krämen bli för fast så späd den med lite vatten.

Tortillabröd
Recept av Sofia Henriksson

Det här behövs:
1 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
1 krm salt
1-2 msk olivolja
1 dl vatten, kokande
Vetemjöl (till kavling)

Gör så här: Sofia är grym på dessa bröd, all heder till hennes recept. Häll vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och blanda till ett smul. Häll eventuellt på lite mer olja för att få degen smulig. Tillsätt det kokande vattnet och vänd samman till en jämn deg. Dela degen i sex delar och kavla ut små runda tortillas (10 cm) på mjölat bakbord. Stek en tortilla i taget på hög värme i torr stekpanna, max en minut per sida. Lägg bröden i en handduk som gärna får vara lite fuktig, men som annars blir det av ångan från de varma bröden. Låt bröden ligga kvar i handduken under serveringen så håller de sig mjuka.

Friterad torsk

Det här behövs:
400 gr torskrygg
Salt och peppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 påse panko ströbröd
Olja till fritering

Gör så här: Blanda mjölet med salt och peppar. Lägg mjölblandningen i en djup tallrik. Vispa upp äggen med lite vatten i en djup skål. Häll i panko i en djup tallrik och värm upp oljan till cirka 160-170c i en kastrull eller fritös. Skär fisken i 3×3 cm kuber och mjöla dem ordentligt, vänd dem sedan i ägget och slutligen rulla dem i panko brödet. Nu är det dag att fritera. Tänk på att ha ett lock om oljan skulle börja brinna. Fritera i cirka 4-5 min eller tills fisken fått en fin färg.


Flatbreads white and green

Detta flatbread är lika gott kallt som nygräddat. Du blir garanterat uppskattad om du serverar brödet med ett glas kall Sauvignon Blanc. Livet är väl ändå för kort för att inte testa just detta recept tillsammans med Misty Cove? Just det.

Flatbread

Det här behövs till brödet:
25 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk honung
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl special

Så här gör du:
Smula jästen i en bunke. Häll det fingervarma vattnet över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner honung och salt. Rör i vetemjöl lite i taget tills du har en deg som börjar släppa från kanterna av bunken. Ta upp degen och dela den i fyra delar. Forma varje del till en rund boll. Låt jäsa under en handduk eller plastfolie cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in brödet på en plåt eller pizzastål.

Fyllning

Det här behövs till fyllningen:
4 st salsiccia
200 g grön sparris
1 dl mascarponeost
1 kruka basilika
1 lime
200 gr getost
Flytande honung
Salt och peppar
Olivolja

Gör så här: Blanda zest av lime och halva krukan basilika i strimlad form med mascarponeosten. Krydda upp med salt och peppar (tänk på att överkrydda något). Dela sparrisen på hälften både på längden och tvären. Kavla ut degen på mjölat bord, bred på ostcrèmen, bryt små bitar med getost och lägg på resten av ingredienserna. Ringla på lite olivolja och sätt in i ugnen 3-4 minuter. Pressa på lite lime och honung när brödet är färdiggräddat och strimla lite basilika på toppen.


Soppa på gurka och avokado med pancetta och vitlöksbröd

Det här är en fräsch och härlig soppa, perfekt en solig dag hemma i trädgården eller att ta med i en termos till beachen. Soppa serveras ju ofta under den kalla årstiden, men den här är grymt somrig i stilen och gillar verkligen mötet med vinet, riktigt läckert.

Det här behövs:
200 gr gurka
2 st avokado
1 gul lök
1 dl Vatten
3 dl grönsaksbuljong
1 kvist mynta
1 dl grädde
1 tsk grön tabasco
Salt och peppar
1 vitlök pressad
1 pkt skivad pancetta
1 baguette

Gör så här:
Skär ned och gröp ur avokadon och mixa med gurka, lök och myntan. Finstrimla pancettan och knaperstek den. Pressa vitlöken och blanda med 1 dl olivolja, pensla brödet innan du bakar färdigt det i ugnen. Häll ned den mixade gurkan i en kastrull med buljong och grädde, koka ihop ca 2-3 min och smaksätt med tabasco, salt och peppar. Servera i en djup skål, sprinkla över pancetta och servera lite gott vitlöksbröd till.



Druvor från rätt adress

Druvorna till Misty Cove Estate Series Sauvignon Blanc kommer från en urvacker plats i Marlborough på Nya Zeelands södra ö. Här är man sedan ett fyrtiotal år tillbaka experter på druvan Sauvignon Blanc och regionen står för otaliga exempel på himla populära viner på druvan. För Misty Cove gäller handskörd under dygnets svalaste timmar och tidig buteljering, det bidrar till att vinet känns riktigt fruktigt, ungt och fräscht.

93 Points, 5 Stars: ”It’s fabulously fruited and instantly appealing on the nose, showing mango, lime peel and crunchy apple characters. The palate displays excellent weight and fruit itensity brilliantly supported by juicy acidity, finishing impressively long and delicious. At it’s best: now to 2023. Sam Kim, Wine Orbit

92 Points, 4 Stars: ”Rich grape and tangy sauvignon blanc with passionfruit, crunchy green capsicum and gooseberry flavours. A backbone of fruity acidity gives the wine a mouth-watering freshness”. Bom Campbell, The Reel Interview


I påskas trollade vi till det – kolla här

Misty Cove är ju ett opretentiöst vin som funkar i många sammanhang och som bygger broar till det mesta i smakväg, det har du fått kläm på. Ingen match för oss att trolla till det med smaker egentligen, men i påskas tog vi ändå fram trollspöt i form av en äkta magiker. John Houdi besökte Vinsmart och testade vin med oss – kolla avsnittet på Vinsmart TV här!


Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Misty Cove Estate Series Sauvignon Blanc

99 kr

Gratis vintips & vinprovningar

Vinsmarts nyhetsbrev med Nickes bästa mat & vintips