CHILL OUT – Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic, 2021
79 kr
PRODUCENT: Altia
URSPRUNG: Sicilien
DRUVOR: Cattarato och Zibbibo
ALKOHOLHALT: 13 %
VOLYM: 750 ml
LEVERANTÖR: Anora Sweden AB
ARTIKELNR: 55208
Kycklinggryta med fänkål, jalapeños och aioli
Ingredienser:
- 500 gr kycklingfilé i bitar
- 1 fänkål i bitar
- 1 gul lök
- ½ zucchini skivad i halvor
- 2 dl grädde
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl vitt vin
- ½ kruka basilika
- 1 ask med krasse
- 300 gr kantareller
- ½ färsk jalapeños, eller efter smak
- Salt och peppar
- 1 msk fänkålsfrö krossad
Gör såhär:
- Stek kantarellerna på högvärme i olivolja, tillsätt kycklingen och fänkålsfröna och jalapeños, slå på det vita vinet, sedan buljongen, låt koka ihop ett par minuter och till sist grädden, koka ihop ca 5 min.
- Tillsätt grönsakerna till grytan, smaksätt med salt, peppar och dijon
- Toppa med rikligt av basilika och krasse, servera med ett gott surdegsbröd, aioli och eventuellt lite parmesan.
Klart att servera!
”Detta är en härlig men smakrik gryta som med sin krämighet lyfter smakerna i det vita vinet. Hettan i jalapeños matchar bra till sötman i vinet” – Niclas Tuomela