ÄNTLIGEN ÄR SOMMARENS FAVORIT HÄR

Äntligen lanseras Chill Out Cuvée Rosé, ett vin som väcker längtan till ljummen medelhavsbris och doft av lavendel, men främst, till svenska försommarkvällar där man förgyller tillvaron med mer tid för umgänge.
CHILL OUT CUVÉE ROSÉ | IGP PAYS D’OC
CHILL OUT Cuvée Rosé från IGP Pays d’Oc är ett krispigt och fruktigt rosévin där söta toner av hallon och röda vinbär möter mogen citrusfrukt och örter. Vinet har en ljusrosa kulör och är gjort två druvor, Cinsault, som ger vinet dess ryggrad och struktur och Syrah som bidrar med aromatik och kulör till vinet. Vinet passar utmärkt till sommarvänlig mat från medelhavet men också till asiatiska rätter med lite hetta.

CHILL OUT Cuvée Rosé, IGP Pays d’Oc
Ursprung: Frankrike, Languedoc-Roussillon
Druvor: 85 % Cinsault och 15 % Syrah
Artikelnummer: 56383
Pris: 89 kr
Volym: 1L
Förpackning: Lättare glasflaska
Övrigt: Veganvänligt
Passar till: Sommarvänlig mat från medelhavsregionen eller Sverige. Grillad fisk med säsongens tillbehör, småplock, eller en klassisk chèvre chaud-sallad. Vinet klarar även av asiatiska rätter med lite hetta eller tacos.
CHILL OUT Cuvée Rosé, IGP Pays d’Oc kommer från vinregionen kallad ”Le Midi” i Frankrikes sydligaste vindistrikt Languedoc-Roussillon. I södra Frankrike görs många av de bästa rosévinerna i världen, inte minst i Languedoc-Roussillon.
RECEPT | CHILL OUT CUVÉE ROSÉ
Niclas Tuomela, mästerkocks-stjärna och sommelier på Vinsmart har skräddarsytt snabba recept och festliga tilltugg att kombinera med sommarens favorit CHILL OUT Cuvée Rosé. Tips som med enkla medel förgyller tillvaron, ger mer tid för umgänge, och ”chill-out”.
TRE FESTLIGA TILLTUGG SOM FÖRGYLLER TILLVARON |CHILL OUT CUVÉE ROSÉ
JORDGUBBAR MED FETAOST & OREGANO
Ingredienser:
- 1 paket fetaost
- 5 st jordgubbar
- 1 msk torkad oregano
- Svartpeppar
- 10 tandpetare
Så gör du:
- Dela jordgubbarna på hälften och dela fetaosten i 10 fyrkanter (ca 2-3 cm)
- Fäst en fetaostkub på snittsidan av jordgubben med en tandpetare, krydda sedan osten med oregano och svartpeppar
Klart att servera!
MARINERAD KRONÄRTSKOCKA MED FÄRSKOST & SVARTPEPPAR PÅ CROSTINI
Ingredienser:
- 10 bitar levainbröd (ca 3x5cm)
- 2 st marinerade kronärtskockshjärtan
- 1 dl färskost
- olivolja
- salt och svartpeppar
Så gör du:
- Stek bröden i rikligt med olivolja på medelhög värme tills de fått en fin färg
- Dela kronärtskockorna i fem delar på längden
- Krydda färskosten med salt och rikligt med svartpeppar
- Bred ett rikligt lager färskost på det stekta brödet och toppa med en bit av kronärtskockan
Klart att servera!
GURKA MED TONFISKRÖRA
Ingredienser:
- 10 skivor gurka (2cm)
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1 msk parmesan, riven
- 1 salladslök, fint skivad
- 1 dl majonnäs
- 5 droppar tabasco
- ½ citron, zest
- Svartpeppar
Så gör du:
- Blanda alla ingredienser förutom gurkan i en bunke
- Lägg gurkan på ett fat, forma små bollar av tonfiskröran och lägg ovanpå gurkskivan, garnera eventuellt med valfri ört
Klart att servera!
RECEPT
TUNAMELT PÅ 5 MINUTER, PERFEKT PÅ PICKNICK
Nicke tipsar om en enkel och riktigt god tunamelt sandwich som även passar utmärkt till att göra på grillen som att ta med på picknicken tillsammans med CHILL OUT Cuvée Rosé.
Ingredienser:
- 8 skivor levainbröd
- 150 g cheddarost riven
- 1 burk tonfisk i vatten
- 1/2 mild chili, finhackad
- 1/2 dl majonnäs
- 2 avokado, finhackad
- salt och peppar
- olivolja
Gör såhär:
- Fördela ost och övriga ingredienser mella 2 skivor levainbröd
- Stek bröden i rikligt med olivolja på medelhög värme tills osten smält och brödet fått fin färg
Klart att servera!
SOMMARENS GODASTE ROSÉDRINK
CHILL OUT CUVÉE ROSÉ
Nicke tipsar hur man tillsammans med CHILL OUT Cuvée Rosé år till en riktigt härlig och enkel rosédrink genom att använda bär som iskuber i vinet – gott, effektfullt och enkelt!
Ingredienser:
- 15 cl rosevin
- 3 jordgubbar
- 1 kvist mynta
- 1 lime
Så gör du:
- Frys in jordgubbarna (både hela och skivade) i små plastskålar fyllda med vatten (inte större än att de går i glaset)
- Lägg 2 st stora isbitar i ett vinglas, toppa upp med rosévinet, pressa ev två droppar lime i
- Lägg en kvist mynta i ena handflatan och klappa två gånger ihop med den andra handflatan för att frigöra arom av mynta och stoppa i glaset, garnera med en skiva lime
Klart att servera!