fbpx

Abbotts och Delaunay Carignan Vieilles Vignes – vi provar sydfransk guldvinnare

Back to the roots. Det var temat när det var dags att möta en guldvinnande sydfransos och prova ett vin med tydlig karaktär av frukt och fat. Abbotts Delaunay är en av de ledande producenterna i södra Frankrike och i Vinsmarts livesända vinprovning på Facebook testade vi hur solvarmt klimat och gamla stockar av druvan carignan uttrycks i ett oerhört matvänligt vin som passar utmärkt till säsongens mat. Missade du sändningen? Inga problem, se programmet nu i efterhand!

VARUMÄRKE MED BREDD OCH KVALITET
Abbotts & Delaunay är Familjen Delaunays andra vingård. I det lilla vineriet som hör gården till har de specialiserat sig på kvalitetsviner från Languedoc-Roussillon.

Laurent Delaunay såg tidigt regionens stora potential och tillsammans med den unga australiensiskan Nerida Abbotts lyckas han ta vara på det bästa som området har att erbjuda. Med nyckelord som perfektion, inspiration och grundlighet har de skapat viner som hyllats såväl nationellt som internationellt – ett av dessa är guldvinnande Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes.

Från samma producent, i detta fall under namnet Domaine de la Métairie d’Alon, kommer även vinet Métairie d’Alon Pinot Noir Le Village. Ett kvalitetsvin på druvan pinot noir, som i denna tappning står för elegans och finstämd nyansrikedom. Ett bra val till något lättare kötträtter, exempelvis fågel. Vinet finns i beställningssortimentet.
DU HITTAR VINET HÄR >
…………………………………..


ABBOTTS & DELAUNAY CARIGNAN VIEILLES VIGNES
DU HITTAR VINET HÄR

………………………………….
Land/region: Frankrike, Languedoc-Roussillon, Pays d’Oc
Producent: Abbotts & Delaunay
Årgång: 2019
Druva: Carignan
Förpackning: Glasflaska 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Karaktär: Fruktigt, fatkaraktär
Drag: Mörka plommon, skogshallon, viol och vanilj
Passar till: Kötträtter på nöt och vilt, smakrikt vegetariskt
………………………………….

SYDFRANSKT VIN TILL MUSTIG HÖSTMAT
Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes är ett generöst rött vin från södra Frankrike med intensivt mörkfruktiga inslag av björnbär, skogsbär och plommon. Toner som balanseras väl av en elegant fatkaraktär.

Med den generösa smakprofilen vinet har passar det utmärkt att kombinera till de mer klassiska franska grytorna, men det är även ett givet val till andra mustigare rätter med mer svenska influenser.

MATTIPS
Ta vara på säsongens svamp och kombinera vinet med en viltgryta kryddad med timjan, som får sjuda länge på spisen. Vinet gör sig även utmärkt till en härlig böncasserole gjord på tomater, nyskördade rotfrukter, vitlök och salvia. Tips på enklare rätter som passar riktigt fint till vinet är en svamptoast på levainbröd eller ugnsbakad spetskål med valnötter och svamp.

LIVESÄNDNING PÅ FACEBOOK 30 OKTOBER 18.30 – 19.15

VINSMART PROVAR ABBOTTS & DELAUNAY CARIGNAN VIEILLES VIGNES
Back to the French roots – sydfransk guldvinnare, fyra månader på fat, höstens matvin.

ALLT OM VINPROVNINGEN HITTAR DU HÄR >
VINET HITTAR DU HÄR >

Dela med dina vänner
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Abbotts & Delaunay Carignan

89 kr

Abbotts & Delaunay Carignan

89 kr