RÄTTVISEMÄRKT KVALITETSVIN PÅ 2-LITERS BOX FRÅN NYA VÄRLDEN
3 Generations of Peace
Cabernet Sauvignon / Merlot
Ursprung: Sydafrika
Område: Coastal Region
Druva: Cabernet sauvignon och Merlot
Pris: 199 kr
Artikelnummer: 2671
Volym: 2000 ml, Bag-in-Box
Övrigt: Hållbart val, Fair for Life-certifierad
Passar till: Vinet klarar sig utmärkt på egen hand, men lämpar sig också väl till grillat kött och grönsaker, gärna med smakrika såser som innehåller tomat och örter eller en rödvinssås.
FYNDVIN! 85 poäng (++)
Ett ungt friskt vin med solmogen frukt, mörka bär, bra balans, bra syra och inslag av svarta vinbär, mörka plommon, blåbär, kaffe, ceder och mineraler. – Per Bill, Journalist på Dina Viner
RECEPT | ÖRTBAKAT KYCKLINGBRÖST, KANTARELLCRÈME & DILLMARINERAD TOMATCARPACCIO
Vinet har en generös frukt som kommer i en fräsch stil med pigg syra och medium strävhet, för att matcha vinet lagar vi kyckling och tomat kombinerat med en svampcrème som tar hand om strävheten i vinet säger Niclas Tuomela, sommelier på Vinsmart.
Ingredienser:
- 4 kycklingbröst
- 200 g kantareller
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 dl grädde
- ½ dl färskost
- 4 timjankvistar
- ½ kruka basilika
- ½ kruka dill
- 1 äggula
- 2 msk smör
- pankoströbröd
- 4 tomater
- dill
- olivolja
- parmesan till garnering
- salt och svartpeppar
Gör såhär:
- Mixa äggula med basilikan, 2 timjankvistar, 1/2 vitlöksklyfta, 1 msk grädde, salt och peppar. Doppa kycklingen på ovansidan och strössla sedan panko över den marinerade halvan, lägg i en ugnsform med paneringen uppåt.
- Stek kantarellerna med ½ vitlöksklyfta och gul lök i smör tills de fått fin färg. Plocka ut några små fina kantareller till garnering. Slå sedan på grädden och koka ihop någon minut och mixa sedan de stuvade kantarellerna med färskosten, glöm ej krydda vid behov.
- Skiva tomaterna tunt och fördela ut dem fint på en flat tallrik, ringla lite olivolja över, salta och peppra.
- Fördela en liten rund klick av kantarellcrémen i mitten ovanpå tomaterna och lägg sedan kycklingbröstet ovanpå, garnera med dill och riv lite parmesan över tomaterna.
Klart att servera!
I samarbete med Anora