fbpx

En ny rebell möter mat

Mästerkockens bästa mattips

A new kid in town – Outlaw Zinfandel Rebel. Klart att nykomlingen ska få den perfekta rätten som välkomnande. Mästerkocken  Nicke Tuomela har specialkomponerat ett recept!

Sliders med pulled beef, cheddar och chilimajo

• 4 hamburgerbröd
• 400 g pulled beef
• 8 skivor vit cheddar
• 100 g strimlad rödkål
• 0,5 strimlad silverlök
• 2 salladslökar
• 1 msk sriracha chilisås
• 2 msk vitvinsvinäger
• 1 msk olivolja
• Pommes frites (valfritt)

Så här gör du

Blanda kål och lök med vinäger och olja. Salta, peppra och låt marinera i minst 10 minuter. Blanda majonnäs och chilisås. Rosta bröden och bred på majonnäs på bottenbrödet, lägg sedan på kålen. Lägg därefter på en hög med pulled beef, ost, lite mer dressing och salladslök på toppen. Servera med pommes om du vill. Vill du göra egen pulled beef hittar du recept nedan. Lycka till!

Vinet & maten

Denna rätt har en del sötma från marinaden och såsen från köttet, men majonnäs och ost balanserar upp rätten. Tänk på att välja ett rött vin med generös fruktighet – som Outlaw Zinfandel Rebel har.

Outlaw Zinfandel Rebel
Pris 204:-

• USA, Kalifornien
• Rött vin BIB 3 liter
• Smakrikt & ekfatslagrat
• Druva Zinfandel
• Alkohol 14,5%
• Systembolaget nr 59585

Zinfandel på box till pangpris

Den omåttligt populära druvan Zinfandel kommer här på klimatsmart, smidig förpackning. En rebell som sticker upp med en djupröd färg och massor av mogna bär till ett riktigt pangpris – lägsta tänkbara för denna druva i boxversion. I lådan hittar du läcker fyllighet av solmogna jordgubbar, svarta vinbär och mörka björnbär. Här finns även drag av svartpeppar, vanilj och mörk choklad. Outlaw Zinfandel Rebel går att beställa till alla Systembolagsbutiker!

Nickes pulled beef

• 1 kg högrev
• 1 gul lök
• 1 paprika
• 2 vitlöksklyftor
• 1 dl ketchup
• 1 lime, saften
• 2 msk soja
• 2 msk honung
• 1 msk spiskummin
• 1 msk paprikapulver
• 0,5 msk oregano
• 1 msk chipotle
• Salt och peppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en ugnsfast gryta och lägg lök och vitlök runt om. Blanda ketchup och övriga ingredienser och häll över köttet. Lägg ett lock på grytan eller täck ugnsformen med ett bakplåtspapper eller folie. Tillaga i mitten av ugnen tills köttet går att dra isär med två gafflar, det tar cirka 4 timmar. Under tiden hinner du njuta lite av vinet!

OUTLAW ZINFANDEL REBEL

OUTLAW ZINFANDEL REBEL PRESENTERAS I SAMARBETE MED ANORA

Copyright Vinsmart 2023