fbpx

VIN & MAT MED MULDERBOSCH

Mattips & recept till rosé

MULDERBOSCH

Pizza Tonfisk Niçoise

Till 4 personer
• 4 x 80 g pizzadeg
• 200 g tonfisk
• 1 citron
• 1 dl crème fraiche
• 1/2 skivad purjolök
• 1 skivad rödlök
• 2 msk kapris
• 1 dl svarta oliver
• 300 g lagrad riven ost
• 1/2 dl strimlad bladpersilja
• 100 g mozarella
• 1 riven vitlöksklyfta
• Olivolja
• Mjöl till utbakning
• Vin: Mulderbosch Rosé

Pizza Tonfisk Niçoise – gör så här

Välj gärna färsk tonfisk, men även burk kan gå bra. Marinera tonfisken med olivolja och lite citron en kort stund (gäller även om du använder tonfisk på burk). Baka ut pizzadegarna och bred på crème fraiche blandad med vitlök. Toppa med ost, lök, oliver och kapris.

Salta och peppra, ringla på olivolja och pressa några droppar citron över. Baka pizzorna i ugnen på 270 c, gärna på en stålplatta. När pizzan är färdigbakad, toppa med tonfisken, olivolja och svartpeppar.

Vinet och maten – denna pizza innehåller i princip bara vinvänner till ingredienser, men vi har lagt till lite citron som lockar fram fruktigheten i vinet.

.

Grillat laxspett med basilika- och citronmajonnäs

• 500 g färsk lax
• 200 g kokt potatis
• 1 skivad zucchini
• 1 skivad aubergine
• 8 gröna sparrisar
• Olivolja
• 2,5 dl rapsolja
• 1 ägg
• 1 kruka basilika
• 2 timjankvistar
• 1 tsk dijonsenap
• 1 riven vitlöksklyfta
• 1 citron, saft och zest
• Vin: Mulderbosch Rosé

Grillat laxspett – gör så här

Blanda en marinad av ½ dl olivolja och saft från en halv citron, timjan och ett par kvistar basilika. Salta och peppra och marinera alla grönsaker. I en smal, hög bunke lägger du 1 ägg, dijonsenap, 1 msk citronsaft, ½ vitlöksklyfta, all rapsolja och 15 strimlade basilikablad. Ställ stavmixern i botten och börja mixa, rör sakta stavmixern uppåt tills du får en fast majonnäs.

Dela laxen i ca 3×3 cm stora kuber och trä på spetten. Marinera i lite olivolja, citron, salt och peppar. Grilla grönsakerna och blanda ihop dem med lite strimlad basilika, olivolja och några droppar citron. Grilla laxspetten och servera med grönsakerna och basilikamajonnäsen.

Maten och vinet –denna rosé har viss karaktär av gröna örter, vilket matchar med kryddningen i denna rätt. Citrus lockar fram vinets fruktighet.

Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé

• Sydafrika, Western Cape
• Druva Cabernet Sauvignon
• Friskt och bärigt
• Smultron, jordgubbar, örter
• Till fisk, sallader, vego, kyckling
• Bag-in-box 3000 ml
• Alkohol 12,5%
• Hållbart val
• Nr 74050
• Pris 259 kr

Mulderbosch Vineyards

MULDERBOSCH

Mulderbosch Vineyards ligger i Stellenbosch, Sydafrika. Företaget grundades 1989 och första årgången vin presenterades 1992. Sedan dess har Mulderbosch blivit ett etablerat och välkänt varumärke på den internationella marknaden. Mulderbosch innehar certifieringen Wieta som ser till en hållbar och etiskt inriktad produktion. Vinet Mulderbosch Rosé i bag-in-box har Systembolagets märkning Hållbart val, tack vare att pappförpackningen ger ett mindre klimatavtryck.

PRESENTERAS I SAMARBETE MED WINE AFFAIR SCANDINAVIA

Copyright Vinsmart 2023