Blanda honung och saft från 1/2 citron. Stek kyckling i en panna med lite rapsolja med skinnsidan ned (obs salta ej skinnet, då blir det ej krispigt), salta på undersidan. Vänd på kycklingen och lägg i en klick smör, timjan, citronhalva och vitlökarna, stek några minuter på lägre värme och baka klart i ugn tills den har en innertemperatur på 67 grader.
När kycklingen är klar, lägg brösten i en ny form och ställ pannan på spisen. Tag ur vitlöksklyftorna och lägg i en mixer, mixa med majonnäs och crème fraiche. Använd stekpannan där kycklingen bakades och stek svampen i några minuter, lägg sedan i lök, sparris och rädisor, som nu får fin smak från stekskyn.
Dela och olja in salladen, grilla den i en grillpanna. Nu är det dags att servera. Salta och peppra både sallad, kyckling och grönsaker, pressa några droppar citron på salladen och servera direkt!
Maten och vinet – KWV Chardonnay har kraft och fyllighet men samtidigt en fin syra, citrusen i rätten lockar fram fruktigheten i vinet och bygger bryggan mellan den grillade salladen och fatkaraktären.