fbpx

välkommen FIOR AMORE PROSECCO

Bubbel och perfekta pizzan

Fior Amore Organic Prosecco

Till vinet Fior Amore, en läckert bubblande prosecco från Veneto, har vi satt en riktigt god och enkel potatispizza med getost, citron och timjan. Syrligheten i ingredienserna matchar det mousserande vinet helt perfekt och pizzan blir bästa tilltugget vid mingel eller som entré med ett glas Fior Amore. Recept kommer här!

Potatispizza med getost, citron & timjan

Det här behöver du:
4 tunnbröd
100 g färskost
200 g halvkokt potatis
150 g getost
1 skivad rödlök
1 citron
4 kvistar timjan
50 g parmesan
Salt & svartpeppar

Så här fixar du pizzan

Bred  på färskost på tunnbröden. Skiva potatisen tunt och fördela den sedan över bröden i ett jämnt lager. Smula över getosten och toppa med rödlök, olivolja, citron, timjan och lite parmesan. Krydda ordentligt. Baka pizzan i ugn på 220 grader tills den fått fin färg. Riv över lite mer parmesan. Servera!

Fior Amore Organic Prosecco
Pris 111:-

• Italien, Venetien, Prosecco
• Mousserande, torrt vitt vin
• Fruktigt, fräscht, lättsamt
• Ekologiskt certifierat vin
• Alkohol 11%
• Systembolaget nr 59404

En kärleksförklaring på flaska

Fior Amore Organic Prosecco

Prosecco är med sin charmigt fruktiga karaktär en av världens mest populära, mousserande vinstilar. Vårens blomstrande nyhet är Fior Amore Prosecco Organic – ekologisk prosecco med sprudlande innehåll och en ljuvlig utsida. En verklig kärleksförklaring till blommor, drycken och ursprunget. Flaskan andas fest och det inbjudande vinet passar utmärkt till fördrink, buffé och lättare rätter. I glaset finns fräscha toner av gröna päron och äpplen, persika, honungsmelon och citruszest. Frisk syra möter fruktigheten och nyanser av vita blommor bidrar till upplevelsen.

välkommen FIOR AMORE PROSECCO

Det här är prosecco

Prosecco har sitt ursprung i Venetien i nordöstra Italien. Här odlas den gröna druvan glera på böljande kullar och blir till en fruktig, ung och bubblande vinstil som älskas världen över. Varje år produceras 500 miljoner liter prosecco genom en tillverkning med en andra jäsning på trycksatt ståltank, då vinet får sina fina bubblor. Prosecco har en enorm popularitet och har i dag intagit platsen som världens mest druckna mousserande vin.

TIPS

FÖR BORDET & PRESENTTIPS
Fior Amore Prosecco har en flaska som ger bordet det lilla extra vid en festlig dukning. Vinet är även ett riktigt trevligt presenttips i vår!

TIPS

KYL VINET VÄL
Din prosecco kommer bästa till sin rätt med fräsch fruktighet om du håller vinet väl kylt. En ishink eller skål med is döljer inte flaskan!

TIPS

FÖR BUFFÉ & MINGEL
Fior Amore Prosecco är ett perfekt buffévin. Den fruktiga stilen passar till det mesta i smakväg och uppskattas av många!

Fior Amore – ett ekologiskt vin

Att vinet är ekologiskt certifierat innebär att odling och tillverkning uppfyller vissa krav och hårdare regler kring bland annat gödsling och bekämpningsmedel. För att vinet ska märkas som ekologiskt vid Systembolaget ska det vara certifierat av en oberoende organisation, som kontrollerar att odling och produktion uppfyller EU:s regler.

välkommen FIOR AMORE PROSECCO

FIOR AMORE PROSECCO PRESENTERAS I SAMARBETE MED ANORA

Copyright Vinsmart 2023