Lägg kålen på varsitt ark med folie, ringla lite olivolja och lägg på en klick med smör, lite citronsaft, salt och peppar samt en halv vitlöksklyfta. Stäng arket så att det blir lufttätt, grilla på indirekt värme eller i ugn i 150 grader i minst 20 minuter. Dela majskolvarna på hälften och grilla dem tills de fått fin färg, pensla med lite smör och krydda med salt och peppar. När du serverar kålen, öppna paketet och sprinkla mandel och parmesan över, servera direkt.
CHIMICHURRI
1 dl finhackad persilja • 2-3 rivna vitlöksklyftor • 1 tsk torkad oregano • 2 msk finhackad koriander • 1 finhackad röd chili • 2 msk rödvinsvinäger • 1 tsk citronsaft • 5 msk olivolja • 0,5-1 tsk salt.
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i 15 minuter.
VITLÖKSCRÈME
1 dl majonnäs • 1 riven vitlöksklyfta • 5 droppar tabasco • 1 msk crème fraiche.
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i 10 minuter.
Maten och vinet – Då vi serverar vitlökscrème till den söta kålen och justerar med både salt och parmesan blir sötman inget problem. I denna rätt är det viktigt att inte snåla med kryddningen, för att rätten ska ligga på samma nivå som det smakrika vinet.